10 C
Kotor

Slušaj online radio

Cijene zimovanja kao prošle godine

Žabljak

Hotelijeri na Žabljaku spremaju se za zimsku sezonu, a u pripremi su i novogodišnji aranžmani. Zainteresovane za odmor u tom gradu na sjeveru naše zemlje obradovaće vijest da su cijene zimovanja ostale na prošlogodišnjem nivou, te se noćenje u hotelima plaća od 27 do 40 eura.

Turistička organizacija Žabljaka u narednom periodu predstaviće zimsku ponudu Durmitora potencijalnim gostima u Crnoj Gori i regionu, kako bi taj grad privukao što više gostiju.

“Prvu promociju ćemo imati 1. i 2. novembra na manifestaciji “Isplaniraj odmor” u Podgorici, gdje ćemo nastupiti sa ponudom Žabljaka za predstojeću zimsku sezonu, nakon čega imamo prezentacije u Kragujevcu, Beogradu i u još nekoliko gradova regiona”, kazao je direktor Turističke organizacije Boro Nikolić, naglasivši da su upravo komšije iz okolnih zemalja najčešći gosti.

Priprema hotela za zimu privodi se kraju. Cijene zimovanja ostale su na prošlogodišnjem nivou i kreću se od 27 eura u hotelu Enigma ili 28 u hotelu Javor pa do  33 eura u hotelu Gorske oči odnosno 40 eura u Ski hotelu i hotelu Soa. U toku je priprema i formiranje cijena za novogodišnje praznike a većin hotela i restorana organizovaće doček Nove godine.

Zabljak noću
Zabljak noću

Turistički radnici Žabljaka zadovoljni su pripremom skijališta Savin kuk.

“Kao i obično svi hotelijeri se pripremaju za zimsku turističku sezonu. Jedan od osnovnih problema koji je bio predhodnih godina da nijesmo znali uslove rada skijališta. Međutim, osvježavajuće je što su nam iz Fonda za razvoj dostavili informaciju da će to biti neke prikladne cijene i da će to biti jedan ozbiljni aranžman i ozbiljna organizacija za otvaranje skijališta”, kazao je vlasnik hotela Javor, Milenko Stijepović.

Iz uprave skijališta Savin kuk najavljeno je da će cijene usluga za predstojeću zimu biti niže i do 20% u odnosu na prošlogodišnjih 15 eura za dnevni ski pas. Takođe za sve goste biće organizovan prevoz do skijališta koje je od Žabljaka udaljeno 4 kilometra.

Iz lokalne uprave Žabljaka obećavaju da će opština u domenu svoje nadležnosti, zimsko održavanje grada, snabdijevanje strujom i vodom, učiniti sve da se zimska sezona odvija na zadovoljstvo i gostiju i domaćina.

Najčitanije