7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Ciganoviću priznanje za tunu od 105 kilograma

 

Maj trćr mjesto - Nikola Marović - zubatac 6kg
Maj trćr mjesto – Nikola Marović – zubatac 6kg

Ribari iz Bara imali su najviše uspjeha u majskom kolu nagradne igre „Ulov mjeseca“ što je za sportske ribolovce na Crnogorskom primorju priređuje kompanija za proizvodnju i promet ribomaterijala i opreme za more „Una“ iz Tivta.

Prvo mjesto i vaučer koga može potrošiti u prodavnicama „Sipa“, osvojio je Miroslav Ciganović sa ulovljenom tunom od 105 kilograma.Tuna je ulovljena na živi mamac, troling – štap penn, u Baru oko 19 časova. Borba je trajala malo manje od dva sata i za to vrijeme tuna dugačka skoro 2 metra je Mirovu barku odvukla skoro na 5 milja od obale.

Maj trćr mjesto - Nikola Marović - zubatac 6kg
Maj trćr mjesto – Nikola Marović – zubatac 6kg

Ciganovićev sugrađanin Niko Jovićević , osvojio je drugo mjesto sa ulovljenom kirnjom teine čak 17,6 kilograma.Ovog kapitalca Jovićević je ulovio u blizini rta Volujica, na dubini od 46 metara, na štap iz čamca, sa živom skušom kao mamcem.

Prvo mjesto - Miroslav Ciganović - Tuna 105kgTreće mjesto pripalo je Baraninu Nikoli Maroviću koji je takođe u blizin i rta Volujica štapom iz barke na dubini od 50 metara, ulovio zubaca težine 6 kilograma. Mamac je bio živi škaram.

Izvor:S. L.

Najčitanije