10 C
Kotor

Slušaj online radio

CG ponuda na Međunarodnoj turističkoj berzi u Londonu

World Travel Market
World Travel Market

Crna Gora se i ove godine, predstavlja sa svojom turističkom ponudom na najznačajnijoj međunarodnoj turističkoj berzi World Travel Market (WTM), koja se održava od 7. do 9. novembra u Londonu.

Na štandu Crne Gore svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Kotora, Podgorice, hoteli HG “Budvanska Rivijera”, “Montenegro Stars Hotel Group”, “Beppler and Jacobson”, “The Queen of Montenegro” CentreVille Hotel and Experiences“, Dukley Hotels and Resorts, Regent Porto Montenegro i Aerodromi Crne Gore.

Predsjednik izvršnog odbora Predrag Jelušić i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić održali su sastanake sa turoperatorima i predstavnicima niskobudžetnih avio kompanija i predstavnicima medija. Takođe, crnogorski štand posjetio je Ambasador Crne Gore u Ujedinjenom Kraljevstvu Borislav Banović sa svojim saradnicima.

World Travel Market
World Travel Market

Turistička privreda pripremila je za ovo tržište vrlo interesantne paket aranžmane za predstojeću ljetnju sezonu. Pored interesovanja turoperatora postoji tražnja i indvidualaca i to za segment ponude koji se odnosi na aktivan odmor kao i manifestacije. Na rast tražnje sa ovog tržišta utiče jako dobra avio povezanost. Pored nacionalne avio kompanije imamo cjelogodišnju liniju sa Londonom posredstvom kompanije Rayan air i tokom IATA sezone letove iz Tivta do Londona i Mančestera posredstvom kompanije Easyjet. Potencijal ovog tržišta je jako veliki i u fokusu aktivnosti crnogorske delegacije je povećanje broja noćenja sa ovog tržišta, drugog po veličini u Evropi, koje je strateški važno u pogledu produženja sezone u Crnoj Gori.

Prema zvaničnim statističkim podacima do kraja septembra 33.308 turista iz Velike Britanije, što je porast od 20.5%u odnosu na isti period prošle godine, koji su ostvarili 172.117 noćenja, odnosno 16.8% više u odnosu na isti period prošle godine.

Impresioniran ljepotama Crne Gore britanac Robert Wainwright, sada vec domaćin našeg štanda, tokom trajanja sajamskog nastupa svoje utiske sa najljepšim pričama o Crnoj Gri prenosi i posjetiocima sajma.

Među britanskim turoperatorima i turističkim agencijama koji nude turističku ponudu Crne Gore u svojim programima su: Adriatic Adventures, Thomson, Balkan Holidays, Cosmos, Explore Worldwide, First Choice, Inghams, Saga Holidays i dr.

World Travel Market u Londonu je jedan jedan od vodećih globalnih događaja za svjetsku turističku industriju, koji je ove godine okupio oko 5.000 izlagača iz preko 180 zemalja svijeta, preko 50.000 profesionalaca iz oblasti turizma i preko 2 000 predstavnika medija.

Promocija Crne Gore će se nastaviti na sajmu turizma CITM u Šangaju gdje će Nacionalna turisticka organizacija u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na zajedničkom štandu predstaviti turističku ponudu.

 

Najčitanije