15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Četiri nove teretane na otvorenom, Bijeloj, Đenovićima, Zelenici, Toploj

Nove teretane na otvorenom

Za radost života u pokretu nakon Igala grad je bogatiji za četiri nove teretane na otvorenom. Na inicijativu Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Turistička organizacija je donirala sredstva za nabavku i montažu četiri kompletne aktivne zone za trening.

Prema riječima direktora Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog Nikše Grgurevića naša želja je bila da nakon pozitivne reakcije građana Igala na postavljanje teretane na otvorenom tu priču nastavimo uz pomoć donatora i duž cijele rivijere.

Na ovaj način stimulišemo ljude na vježbanje u prirodi i forsiramo aktivne i zdrave stilove života. Turistička organizacija je pružila podršku ovom projektu na način što je donirala sredstva za nabavku i montažu četiri teretane na čemu smo im zahvalni, obzirom da su i u prethodnom periodu podržavali sve predloge koji doprinose popravljanju opšte turističke ponude grada.

Nove teretane na otvorenom

Odlučili smo se za postavljanje teretane na Toploj na zemlji koju je za tu namjenu ustupila OŠ Dašo Pavičić na čemu smo im zahvalni.Teretana je postavljena na mjestu gdje je po projektu predviđena u okviru budućeg sportskog terena za košarku čija izgradnja je planirana u budućnosti na osnovu projekta koji je izradio stručni tim Agencije. Nakon izgradnje dječijeg igrališta u Zelenici u saradnji sa MZ, Opštinom i brojnim donatorima u nastavku je postavljena teretana na zemlji koju je ustupilo preduzeće Mješovito za tu namjenu pokazujući na taj način visok stepen društveno odgovornog ponašanja.U Đenovićima je na zahtjev MZ postavljena teretana na mjestu ispred doma kulture koji je opredjeljen za tu namjenu.Na prostoru ispred Doma kuture u Bijeloj je postavljena četvrta teretana čime je postignuta  raspoređenost aktivnih zona po cijeloj rivijeri.

U budućnosti ćemo pokušati da pronađemo donacije za još ovakvih projekata, i cilj je da pokrijemo zaleđe,Lušticu kao i MZ Kamenari sa istim ili sličnim projektima.

Prema riječima Ane Stanišić VD direktorice TO Herceg Novi, saradnja TO i Agencije za razvoj grada je jedan od pozitivnih primjera zajedničkog djelovanja hercegnovskih ustanova, sa ciljem što kvalitetnije i uspješnije realizacije projekata koji oplemenjuju i život sugrađana, i izgled i imidž grada.

Nove teretane na otvorenom

U mnogim industrijama se sve više potencira i stavlja u fokus zdrav i aktivan život, pa tako i u turizmu.  Pored mora i boravka na plaži, turisti sve više žele aktivan odmor, na čemu je između ostalog i stavljen fokus kada promovišemo ponudu grada.

Povoljni klimatski uslovi i veliki broj sunčanih dana po kojima je Herceg Novi poznat idealni su za boravak u prirodi i aktivan odmor, te nas raduje što su teretane na otvorenom naišle na dobar odziv naših sugrađana. Znajući da smo grad u kojem je  ljubav prema sportu oduvjek prisutna, ništa manje nismo ni očekivali, tako da ćemo uvijek rado dati potpunu podršku ovakvoj vrsti projekata.

 

Najčitanije