15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Za četiri mjeseca transferisali 91,5 hiljada putnika

Aerodrom Tivat

Tokom prošlog mjeseca na pistu aerodroma Tivat sletjelo je  550 aviona, a kroz terminalnu zgradu prošlo je ukupno 42.333 putnika.

Promet putnika porastao je za oko 17 odsto u odnosu na april prošle godine jer su tokom prošlog mjeseca redovan sezonski saobraćaj sa Tivtom, pored ostalih, uspostavile i kompanije „Easy Jet“ iz Velike Britanije, „Transavia“ iz Francuske, „TUI Fly Belgium“ iz Belgije i „IsrAir“ iz Izraela.

„Nakon blage stagnacije obima prometa putnika koje je aerodrom Tivat imao u prva tri mjeseca ove godine zbog različitih razloga, a najviše zbog nepovoljnih meteo-uslova i otkazivanja letova, tokom aprila uspjeli smo da više nego nadoknadimo te gubitke i pred nama je veoma dobra, ali i naporna glavna turistička sezona“- kazao nam je novi direktor tivatske vazdušne luke Rade Marić.

Prema njegovim riječima aerodrom Tivat je od 1.januara do 30.aprila prihvatio i opslužio ukupno 1.373 aviona,  što je oko 10 odsto manje nego u istom periodu lani, ali je istovremeno za oko 4 odsto povećan broj putnika kojih je za prva četiri mjeseca bilo ukupno 91.527.

Izvor:S. L.

Najčitanije