10 C
Kotor

Slušaj online radio

Češki i poljski turoperatori u CG

Turoperatori iz Poljske i Česke

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Ambasade Crne Gore u Poljskoj u Crnoj Gori od 9. do 13. oktobra borave predstavnici turoperatora iz Poljske i Češke, saopšteno je iz NTO. Prema podacima NTO posljednjih godina bilježimo značajan rast turista sa tržišta Poljske.

Riječ je o vodećim poljskim i češkim turoperatorima i agencijama, WECO Travel, Noble Concierge, Why not Travel Asiana, Active Zone, Etravel, Aviareps, Incentive Care, Bezkresyi MazurkasTravel, koji će imati priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom Crne Gore.

“Tokom prva dva dana boravka u Crnoj Gori, predstavnici turoperatora i agencija iz Poljske i Češke, posjetili su vinski podrum Šipčanik gdje su imali priliku da degustiraju tradicionalna crnogorska vina kompanije Plantaže 13. jul, Stari grad Bar i Staru maslinu kao i Stari grad Ulcinj iAdu Bojanu”, saopšteno je iz NTO.

Narednih dana oni će obići poznate turističke lokalitete u Budvi, Kotoru, Herceg Novom i Cetinju i tom prilikom se sresti sa predstavnicima lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede.

U okviru posjete, agenti će imati priliku da obiđu i NP Durmitori Lovćen kao i etnoselo Nevidio.

„Evidnetno je da posljednjih godina bilježimo značajan rast turista sa tržišta Poljske. Prema posljednjim zvaničnim podacima koji se odnose na osam mjeseci 2017. godine, turisti iz Poljske nalaze se na visokom četvrtom mjestu u strukturi stranih turista koji su boravili u kolektivnom smještaju“, navodi se u saopštenju.

Prethodne nedjelje u Crnoj Gori je boravila TV ekipa iz Slovenije koja je snimala poznatu turističku emisiju “Uživajmo” na različitim lokacijama u Crnoj Gori, a narednih dana u saradnjisa JICA (Japanskomagencijomza međunarodnu saradnju) ,Crnu Goru će posjetiti i deset vodećih turoperatora iz Japana.

Najčitanije