Čekajući novi brod za Bari

 

Menadžment “Barske plovidbe” potvrdio je krajem prošle nedjelje da će pomorska linija Bar-Bari biti privremeno ukinuta početkom decembra, do nabavke novog putničkog broda. Pomorci zaposleni na “Svetom Stefanu 2” neće ostati bez posla, već će biti angažovani na druga dva teretna broda ove kompanije – “Bar” i “Budva”, a nakon nabavke novog putničkog broda, nastaviće plovidbu na dosadašnjoj liniji Bar-Bari.

Predstavnik manjinskih akcionara Tomislav Markolović kazao je za Radio Bar i Bar Info kako su više puta upozoravali da ova pomorska linija može biti dovedena u pitanje. Miki Bjelobrković, koji je kao 16-ogodišnji dječak počeo da plovi na popularnom “Svecu”, a zatim i na drugim brodovima te kompanije, do penzije, podsjetio je na stara, dobra vremena u kojima je ova linija bila “barski i crnogorski prozor u svijet , prva pomorska linija na Jadranu, eknomski značajna, ali i emotivno i sentimentalno, posebno za Barane”.

“Na ‘Svecu’ je bio i prvi free-shop u ondašnjoj Jugoslaviji, koji nijesu imali ni aerodromi u Beogradu i Zagrebu”, ispričao je sa suzama u očima Bjelobrković.

Nekadašnji pomorci, Milenko i Dragan Dabović, vjeruju da će “Barska plovidba” uskoro nabaviti novi brod.

/BARinfo/

2 Komentari

  1. Pa valjda je taj brod imao svoju amortizaciju … Ili je taj “fakat” zaboravljen u trci za podelom plena, zarada, profita i ko zna čega još … U pravoj privredi, u pravoj firmi, amortizacija se upotrebljava za nova ulaganja koja zovu investicijama, za blagovremeno poručivanje novih delova, mašina pa i brodova. U tom slučaju novi brod bi već bio tu i samo bi nastavio da vozi nakon zaustavljanja starog. Ali, pare od amortizacije su podelili “pametni ljudi”, a sad će da uzmu kredit, naravno. Novi brod će morati da se čeka, mada je verovatnije da će to biti polovni koji su neki normalni privrednici izbacili iz upotrebe …

  2. Nekad je postojala amortizacija iz koje su na vreme poručivani novi delovi, aparati, mašine, pa i brodovi … Da su ekonomska pravila poštovana, sada bi novi brod odmah vozio … Ali, amortizaciju su tokom “tranzicije” ugrabili i podelili “biznismeni”, pa sada treba uzeti kredit i čekati novi brod. Mada, pre će to biti neki polovni, “renovirani”, koji su normalni privrednici na vreme izbacili iz upotrebe …

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.