15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Čekaju novu zgradu i broje nove partnere

Sa koktela na aerodromu
Sa koktela na aerodromu

Aerodrom Tivat zaključuje do sada rekordnu poslovnu godinu u svojoj istoriji, u kojoj smo stigli nadomak ostvarenja „magične cifre“ od miliona putnika za 12 mjeseci. To smo ostvarili u veoma teškim uslovima, pod velikim presingom i dnevnim opterećenjima i sa ograničenim kapacitetima, prvenstveno u domenu male i neuslovne terminalne zgrade, pa možemo biti izuzetno zadovoljni postignutim – kazao je direktor aerodroma Tivat Jovan Mačić na novogodišnjem koktelu koji je juče u toj vazdušnoj luci priređen za zaposlene, penzionere, poslovne partnere i predstavnike gradske uprave Tivta.

Prije nego što je olujna bura poslijepodne preusmjerila preostale avione iz Tivta u Podgoroicu, tivatska vazdzušne luka prešla je cuifru od 981 hiljade putnika u ovoj godini. Do subote veče, očekuje se da će 2016., zvanično biti završena sa ostvarenim prometom od nešto preko 984 hiljade putnika, što je preko 10 odsto više nego lani. Broj aviona porastao je za 11,7 posto.

„Ovo nije bila rekordna godina samo za aerodrom Tivat već i za čitavo preduzeće „Aerodromi Crne Gore“ koje će 2016. okončati sa prometom od 1,85 miliona putnika, 13 odsto više nego lani, a što je prilično impozantna cifra kada se ima u vidu veličina naše države“- kazo je Mačić posebno se zahvaljujući zaposlenima za koje je kazao da rade u „pravoj porodičnoj atmosferi“ i da su “veoma obučeni i voljni da najprofesionalnije odrade posao do kraja“.

„To je i jedini razlog zbog kojeg aerodrom Tivaat i uspijeva da sve ovo odradi, a da sav taj veliki promet aviona i putnika, pogotivo u ljetnjim mjesecima, obavimo bez ozbiljnije greške ili incidenta.“-istakao je Mačić dodajući da će 2017. „biti veoma naporna jer nas očekuje najmenje još ovoliko povećanje proimeta“. Naglasi je da su svi dosadašnji partneri tražili dodatne slotove za Tivat, kao i da se pojavio čitav niz novih aviokompanija koje će saobraćati sa tim aerodromom.

„Probaćemo da u ovim uslovima sve to odradimo najbolje što možemo, ali zaista jedva čekamo neće li se konačno početi raditi nešto da dobijemo novi objekat ternimalne zgrade koji bi po idejnom riješenju, trebao da ima oko 12 hiljada kvadrata, što je značajno povećanje u odnosu na ovih 4 hiljade sa kojima sada raspolažemo“- kazao je Mačič.

Sa koktela na aerodromu
Sa koktela na aerodromu

Poželjevši im sretne novogodišnje praznike, gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijevič, radnicima aerodroma čestitala je na ostvarenim rezultatima, naglasivši da je vazdušna luka već decenijama prozor u svijet za grad Tivat.

„ACG kao državna firma jedna je od najprosperitetnijih u Crnoj Gori. Sa menadžmentom aerodroma Tivat imao sjajnu saradnju i iskreno se nadam da ćete sa novom terminalnom zgradom koju Tivat zaslužujue, svi zajedno dobiti bolje uslove rada i još veći promet aviona i putnika.“- poručila je gradonačelnica.

Inače, tokom naredne godine pored niza postojećih redovnih i čarter prevoznika, za Tivat će saobraćati i pet lou-kost kompanija – britanski „EasyJet“, ruska „Pobeda“, njemački „Eurowings“, „Azur Air“ iz Rusije i „Flydubai“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

Izvor:S. L.

Najčitanije