8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

CDPR na susretu vinara – “Sabatina 2016”

Sabatina
Sabatina

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) učestvuju na 26. Međunarodnom susretu vinara „Sabatina 2016”, koji organizuje Zadružni savez Dalmacije.

Prilikom boravka na „Sabatini 2016” predstavnici CDPR-a će predstaviti crnogorskoj javnosti dobro poznati edukativni materijal „Grožđe – hrana i lijek” i „Vino – hrana i lijek” i podijeliti ga prisutnim sudionicima. U brošurama su objašnjena sva ljekovita svojstva grožđa i vina, sastav i koristi, kao i njegovo preventivno dejstvo u borbi protiv raznih oboljenja, uključujući kancer i oboljenja srca i krvnih sudova.

“Međunarodni susret „Sabatina 2016”, koji se ove godine održava u Neumu, je istovremeno prilika da CDPR, koje propagira pravilnu i zdravu ishranu, uz zdrave stilove života i konstantnu fizičku aktivnost, predstavi svoje djelovanje. Istovremeno naglašavamo da je prevencija na ovaj način uz pravilnu i zdravu ishranu, kao i stalnu fizičku aktivnost prvi i osnovni štit u borbi protiv ove opake bolesti”, navodi se u saopštenju CDPR-a.

Najčitanije