13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

U Budvi nema požara, vatrogasci pomažu …

 Luštica

Proteklih nekoliko dana crnogorsko primorje, veliki dio teritorija opština Kotor, Tivat i Herceg Novi, zahvatile su vatrene stihije.

Budvanski vatrogasci već danima su angažovani kao pomoć kolegama duž čitavog crnogorskog primorja, od Bara i Sutomora do Herceg Novog, a trenutno se na najugroženijim lokacijama u Tivtu, Kotoru i Herceg Novom nalaze po dvije ekipe sa po dva vozila.

Na osnovu informacija dobijenih od Službe zaštite i spašavanja na teritoriji opštine Budva je situacija u potpunosti bezbjedna, ne postoji ni jedan aktivni požar, manja, potencijalna žarišta su lokalizovana na vrijeme, uz odrađenu neophodnu preventivu.

Usled visokih temperatura koje nam predstoje, apelujemo, prije svega na sve svoje sugrađane,da ne pale korov, biljni i drugi materijal na poljoprivrednim parcelama, voćnjacima i površinama blizu šume, da ne bacaju opuške i lako zapaljive materijale na mjestima gdje se može izazvati požar. Takođe apelujemo na sve građaneda na dežurni telefon 122 prijave sve sumnjive radnje ili osobe koje ih vrše, poručuju iz Službe zaštite i spašavanja Budva

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije