Budvanski taksisti prijete blokadom aerodroma

Taksisti u otvorenom pismu navode da im tivatska Komunalna policija, mimo zakona, ne dozvoljava da prevoze putnike...

Budvanski taksisti na aerodromu Tivat

Budvanski taksisti zaprijetli su masovnim protestima, svakodnevnim blokadama tivatskog aerodrome i Jadranske magistrale, ako im ne bude dozvoljeno da uzimaju putnike ispred zračne luke.

Taksisti u otvorenom pismu tvrde da im tivatska Komunalna policija, mimo zakona, ne dozvoljava da prevoze putnike sa tivatskog aerodroma.

Navode da su tražili tumačenje zakona od Ministarstva saobraćaja, ali da precizan odgovor nijesu dobili.

Navodno, odgovoreno im je da je slobodni prevoz putnika, u koji spada i auto taksi, unutrašnji, odnosno lokalni vid prevoza.

“To je suprotno Zakonu jer pojam lokalnog prevoza ne postoji kroz spisak pojmova… već samo pojam prevoz u unutrašnjem drumskom saobraćaju, koji kaže da je to javni prevoz putnika ili tereta koji se obavlja na teritoriji Crne Gore… Na taj način Komunalna inspekcija pokušava da sprovede monopol u korist samostalnih preduzetnika na aerodromu Tivat koji su i do sada već bili favorizovani samim tim što imaju svoje taksi stajalište i vidno istaknutu reklamu”, piše u otvorenom pismu iza kojeg stoje udruženja i samostalni taksisti.

Pojašnjavaju da gosti koji dolaze prethodno sklapaju ugovore sa hotelskim kompanijama oko prevoza.

“Usljed pritiska taksi preduzetnika (tivatskih) na Opštinu Tivat, Komunalna inspekcija pokušava na krajnje nezakonit način da natjera goste – turiste koji će vid prevoza da koriste, iako su mnogi od njih već platili prevoz zajedno sa smještajem u hotelu. Posljednjih dana tivatska Komunalna inspekcija obavlja svakodnevne kontrole i vrši pritisak na vozače iz budvanskih taksi udruženja. Svjesno i namjerno zadržavaju budvanksa taksi vozila, vrši legitimisanje putnika koji su već prošli pasošku kontrolu i prijete vozačima da više ne mogu da dolaze za goste na aerodromu Tivat”.

Taksisti tvrde da su ih podržale kolega iz Herceg Novog, Kotora i Petrovca, budvanski hotelijeri i Crnogorsko turističko udruženje.

/V.L./

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.