Budva – Uskoro otvaranje starogradskih bedema za posjetioce

Budva

Jedna od autentičnih budvanskih atrakcija su starogradski bedemi, koji će, kako najavljuju iz JU Muzeji i galerije Budve, uskoro ponovo biti otvoreni za posjetioce uz pratnju vodiča.

„Već smo uspostavili saradnju sa Komunalnim preduzećem koje će redovno čistiti bedeme. U ripremama smo da formiramo i određenu službu koja bi se bavila valorizacijom bedema na pravi način. Angažovaćemo naše vodiče i vršiti naplatu ulaza, a od sredstava prikupljenih na taj način vršili bi prezentaciju samih bedema, kroz brošure, flajere i slično. I ne samo bedema već kompletnog kulturno-istorijskog dobra Starog grada“, kazala je v.d. direktorica Lucija Đurašković.

Zakon o boravišnoj taksi predviđa da se 10% iznosa ostvarenog po tom osnovu, opredijeli za valorizaciju kulturno-istorijskog nasljeđa i, kako je istakla Đurašković, iniciraće da se donese odluka kojom bi se ta sredstva i namjenski trošila.

D.N./M.M.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.