13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – u subotu akcija Dan od čišćenja

Budva

“Mi, građani Budve, koji živimo za Budvu i od Budve, pozivamo sve naše sugrađane, mlade i stare, zaposlene i nezaposlene, đake i penzionere, da nam se u subotu 22. aprila, na Dan planete zemlje, u vremenu od 09.00 do 13.00 sati pridruže u akciji Dan od čišćenja”, navodi se u saopštenju, koje potpisuje grupa građana.

Izađimo na ulice i trgove i dajmo ruku profesionalnim organizacijama u čišćenju i uređivanju grada, pomognimo našem gradu da zablista.

Komunalno preduzeće Budva će obezbijediti PVC kese i alatke i odvoz smeća i otpada. Prostor za akciju smo dogovorno podijelili na slijedeće zone, a građani mogu da biraju kome će se priključiti:

metle

1. Gradski bazen – nosilac akcije NVO Porat-Pizana. Sređivanje bazena počinje u četvrtak, a u subotu ronioci vade odbačene objekte iz bazena. Molimo građane da rivu ispred bazena u petak veče oslobode od automobila, kako bi prišao kamion za odvođenje otpada.

2. Gradski bedemi i gradski park- nosioc akcije Savez izviđača.

3. Gradski park do Savičića potoka – nosioci akcije Organizacija žena Budve.

4. Savičića potok do Vile Manojlović – Udruženje ugostitelja.

5. Vila Manojlović do Kairosa – nosilac akcije HG Budvanska rivijera.

6. Kairos do ZEPS-a – nosilac akcije Turistička organizacija Budva, u društvu učenika osnovnih škola

7. Prostor oko Srednje škole, Opštine i Autobuske – Srednja škola “Danilo Kiš”.

8. Bečići – Naftagas, od Svetog Tome do plaže Queen of Montenegro – nosilac akcije Morsko dobro u saradnji sa opštinarima i grupom građana iz Bečića.

9. Petrovac – centar i prostor oko škole.

Za učesnike akcije obezbijeđena je voda, sokovi i rukavice. Akcija završava u 13.00 sati, a susret učesnika na kraju akcije je ispred hotela “Mogren”, uz muziku grupe “Oldtimers” i izbor najbolje metle Budve.

Sačuvajmo ono što nam je priroda dala, što nam tradicija ostavlja, što nam kultura nalaže. Unaprijedimo sve što imamo i koliko znamo. Da svako poželi da ovdje dođe, radi, odmori se ili uživa.

Najčitanije