13 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – protest radnika opštine i javnih preduzeća

Budva protest
Budva protest

Zaposlenici opštinske administracije, javnih preduzeća, ustanova i službi, njih više od 200, okupilo se danas na polusatnom protestu ispred zgrade Opštine Budva, nezadovoljni radom lokalne uprave i kašnjenjem četiri plate.

U Organizaciji Sindikata zaposlenih u Opštini Budva, sa skupa je poručeno da je “nezadovoljstvo sve veće, a tolerancije sve manje”.

“Osjećam se kao niko i ništa, ponižena i obespravljena. Neznanje, nerad i nebriga pojedinaca u opštini su i dalje evidentni. Šteta nanijeta Opštini je biblijskih razmjera, ali nam je jadno zbog čega, mi zaposleni moramo da budemo žiranti te štete. Kada smo mi nekome potpisali blanko mjenicu? Vrijeme je da kažemo da ne pristajemo da budemo taoci tuđeg nerada i neodgovornosti”, poručila je predsjednica Sindikata Tamara Goliš prekidana aplauzima okupljenih.

Ona je zapitala ako opština nema par za plate, poreze doprinose, kako će moći rješavati ozbiljne gradske pribleme.

“Ogromno nezadovoljstvo, ogorčenost i razočaranje svih nas stvar nacin postupanja uprave u rjesavanju sindikalnih pitanja, kroz koje se ogleda nasa realnost i postupanje uprave po svim drugim zivotnim potanjima”, kazala je ona.

Budva protest
Budva protest

Prema njenim riječima kraj je je vrijeme da opština posluje transparentno, na domaćinskom principu.

“Da nam se obezbijedi zakonom propisana egzistencija – sigurna i redovna plata. Ne dozvolite da nas tretiraju kao da smo lijeni, nesposobni i nerdnici. Da su osjećaji poniženosti i obespravljenosti, koji godinama tinjaju u nama nešto što je normalno i prirodno. Da je sve to život dostojan čovjeka. Nemojte nikada ni pomisliti da ste za bilo šta vi krivi. Naša krivica je samo u tome sto smo predugo ćutali i trpjeli nezadovoljstvo, što to nezadovoljstvo nismo javno iskazali. Glasno tražite svoja prava i status koji zaslužejete.

Mi solidarni bezimeni i tihi izvršioci svojih radnih obaveza šaljemo gromoglasnu poruku – “Dosta”, Dosta vise nemara i neznanja”,  poručila je Goliš prekidana porukama okupljenih “lopovi, lopovi”.

Gradonačelnik Budve Srđa Popović kritikovao organizatore skupa  ali im oprašta

Gradonačelnik Budve Srđa Popović kritikovao je organizatore skupa, navodeći da su bili u moralnoj obavezi da poslodavca obavijeste o štrajku sto nisu uradili.

“Opraštam im. To im pripisujem neznanju. Moram da kažem da saosjećam sa svima zaposlenim u opštini koji ne primaju plate. Saglasan sam da nije dobro i da nije realno da opština Budva ne može da izmiruje lična primanja, ali svi vi znate da nešto što smo naslijedili da to nije kratkoročno nego nešto što smo naslijedili i da su posledice onoga što se dešavalo u lokalnoj samoupravi poslednjih godina. Te posledice osjećamo”, kazao je Popović.

Najčitanije