Budva – Prirodoslovna izložba o hrvatskim otocima u Akademiji znanja

Draško Holcer
Draško Holcer

U sklopu međunarodne saradnje koju stručnjaci Hrvatskog prirodoslovnog muzeja imaju sa Institutom za biologiju mora Univerziteta Crne Gore, u Akademiji zanja u Budvi, u utorak 28. aprila u 12 sati biće otvorena Prirodoslovna izložba o hrvatskim otocima, s posebnim naglaskom na istočnu obalu Jadrana.

Autor izložbe je dr sc. Draško Holcer, viši kustos Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, stručnjak za more i velike morske kralješnjake uz veliki broj stručnih saradnika.

Izložba se sastoji od deset panela, većeg broja prirodoslovnih predmeta u muzejskim postamentima, te dokumentarnog filma o otvorenom moru autora dr sc. Ante Žuljevića i dr sc. Draška Holcera.

Izložba govori o ostrvima kao specifičnim izdvojenim dijelovima kopna koji su trajno okruženi morem.

“Posjetioci mogu vidjeti neke posebne i rijetko viđene vrste –

Sveti Andrija - Foto Boka News
Sveti Andrija – Foto Boka News

ptice kaukala i sivog sokola, leptire i kukce Paga ali (uz nas, ljude) i jednog od najvećih neprijatelja cjelokupne biološke raznolikosti jadranskih ostrva i obale – indijskog mungosa”, navodi se u saopštenju.

Izložbu će otvoriti gđa Martina Krajačić, ataše u ambasadi Hrvatske.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.