Budva – predstavlajnje Muzeja korupcije

Plakat korupcija

Muzej korupcije (MK), virtuelna regionalna platforma sa stvarnim primjerima zloupotreba javnih funkcija i ljudske pokvarenosti, kao jedinstvena umjetnička inicijativa koja se razvija na teritoriji Opštine Budva, biće predstavljena u petak 10. marta 2017. godine, od 19 sati, u amfiteatru Akademije znanja u Budvi.  Narodna biblioteka Budve je suorganizator događaja.

Muzej korupcije je interdisciplinarni projekat iniciranja formiranja kolekcije mehanizama korupcije, kako u pravnom tako i u etičkom smislu, a kroz praktični, teorijski i kritički osvrt, uz upotrebu savremenih muzeoloških metoda.

Cilj Muzeja korupcije je da proširi polje percepcije korupcije na (ne)spremnost građana i građanki da rade na dobrobit zajednice. Korupcija je, kako to opominju već istraživanja javnog mnjenja, drugi  najznačajniji problem sa kojima se suočavaju građani i građanke u Crnoj Gori, odmah poslije siromaštva.

Predstavljanje Muzeja korupcije je prilika da svi zainteresovani svojim prijedlozima i komentarima, ali i kritikama, doprinesu oblikovanju platforme Muzeja koja je u izradi (www.muzejkorupcije.org). Takođe, to je i prilika da se prilože eksponati za muzejsku postavku, gdje će biti svjedočanstvo jednog doba, ljudi i radnji.

Virtuelni Muzej korupcije jeste javno vlasništvo i javno dobro, platforma otvorena za nove eksponate u budućnosti.

Projekat Muzej korupcije realizuje NVO Za druga iz Petrovca u saradnji sa NVO Agora iz Budve, a podržao ga je Centar za građansko obrazovanje (CGO) kroz program «Misli lokalno – djeluj lokalno! – Borba protiv korupcije na lokalnom nivou», koji CGO vodi sa partnerima NVO Bonum, NVO Inkubator i NVO CIN, a finansira Delegacija EU u Crnoj Gori.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.