Budva – Predsjednik Opštine uručio nagrade dobitnicima diplome „Luča“

Budva - Predsjednik Opštine uručio nagrade dobitnicima diplome „Luča“
Budva – Predsjednik Opštine uručio nagrade dobitnicima diplome „Luča“

Predsjednik Opštine Budva, doc. dr Srđa Popović, danas je u svečanoj sali hotela „Blue Star“ u Budvi uručio simbolične novčane nagrade i knjige đacima dobitnicima diplome „Luča“ sa prostora naše Opštine. Dobitnici „Luče I“ nagrađeni su sa 100 eura, a ostali sa 50 eura.

U svečanom obraćanju, predsjednik Popović je istakao važnost mladih generacija za budući razvoj grada, a posebno onih najuspješnijih, koji su se današnjim povodom okupili. Izrazio je uvjerenje da će se sve više mladih ljudi iz budvanske opštine aktivno doprinositi cjelokupnom prosperitetu Budve i Crne Gore, te da će se nakon studija vraćati u svoj rodni kraj. Naglasio je, takođe, da je Budva već sada prepoznata i kao visokoškolski obrazovni centar koji nudi mogućnost studiranja na četiri različita fakulteta.

Ove školske godine u tri osnovne i srednjoškolskom centru sa teritoriji Opštine Budva ukupno 47 djece dobilo je diplomu „Luča“, od kojih troje „Luču I“ i to Ines Ivković, Vladan Stojanović i Mladen Vukmirović, dok su ostali dobitnici „Luče“ iz SMŠ „Danilo Kiš“: Milena Braić, Isidora Burić, Marko Pešović, Milica Kaluđerović, Tamara Radunović, Jovana Kordić, Zoraida Kaluđerović, Nikola Šikmanović, Miloš Petrović, Ana Božović, Jelena Racanović, Semina Seknderoski, Milica Aćimov, Katarina Aničić, Dragiša Rajović, Aleksandra Šljivančanin i Nikša Odalović. Nagrađeni svršeni đaci Osnovne škole „Stefan Mitrov Ljubiša“ su: Ksenija Milošević, Dijana Mitorvić, Nina Mitrović, Suzana Savčić, Nikola Franeta, Boris Martinović, Lena Marković, Marko Rakita, Miona Milić, Olga Duletić, Ana Subotić, Anita Lalić, Mia Milić i Dijana Crepulja.

Budva - Predsjednik Opštine uručio nagrade dobitnicima diplome „Luča“
Budva – Predsjednik Opštine uručio nagrade dobitnicima diplome „Luča“

U „Drugoj osnovnoj školi“, „Luču“ su dobili: Irina Kapičić, Helena Gavranović, Ana Stanić, Slaven Mitrović, Ivan Adrović, Jovana Vučinić, Anastasija Marinović, Sara Zečević, Ajša Aljović i Sara Šljivančanin.

Petrovačka Osnovna škola „Mirko Srzentić“ dodijelila je „Luču“ svojim učenicima Marini Marljukić, Nikolini Radojević i Ivanu Ćetkoviću.

Svečanosti su prisustvovali, pored nagrađenih lučonoša i njihovih roditelja, saradnici predsjednika Opštine Budva, direktori budvanskih škola, kao i predstavnici medija.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.