3 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva, Petrovac – Small City Events do 20. oktobra

Petrovac
Petrovac

XI Festival crnogorskog muzičkog naslijeđa “Muzika ljeta” ove godine pod novim nazivom – “Small City Events” biće organizovan dva puta sedmično, počevši od sinoć pa sve do 20. oktobra, u Starom gradu Budva , na Trgu pjesnika (ili okolini Starog grada) i u Petrovcu – na šetalištu pored JU “Crvena komuna”, a podrazumijevaće gostovanje folklornih ansambala, kvalitetnih klapa i muzičkih društava sa područja čitavog primorja.

Manifestaciju je otvorio KUD “Jedinstvo” sinoćnim, nastupom na šetalištu u Petrovcu.

“Zbog velikog broja svakodnevnih dešavanja tokom glave turističke sezone, prošle godine smo tradicionalni Festival pomjerili za period postsezone, iz razloga što je, tokom decenije organizacije, najveće interesovanje izazivao kod inostranih turista, koji su se putem praćenja istog, upoznavali sa muzičkim nasljeđem našeg podneblja. Iz tog razloga, s obzirom da je period postsezone tipičan za dolaske stranih turista, Festival je trajao tokom septembra i oktobra mjeseca.

Waves
Waves

Promjena se odmah pokazala kao pozitvina, a i sam Festival je bio pristupačniji za praćenje zbog manjeg intenziteta dešavanja u ovom periodu, pa ćemo i ove godine nastaviti sa realizacijom manifestacije tokom septembra i oktobra, i to drugim nazivom “Small City Events””, kazali su iz Turističke organizacije opštine Budva.

Program

Petrovac – šetalište
(pored JU “Crvena komuna”)
14.09. KUD “Jedinstvo”
21.09. KUD “Aluminijum”
28.09. KUD “S.M.Ljubiša”
05.10. Gradska muzika Budve

Stari grad Budva – Trg pjesnika
22.09. Klapa “Škuribanda”
29.09. Klapa “Castel Nuovo”
06.10. Klapa “Harmonija”
13.10. Klapa “Incanto”
20.10. Gradska muzika Budve

Svi programi počinju u 20 sati.

Najčitanije