12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – Otvorene tri sajamske manifestacije

Na Jadranskom sajmu Budvi danas su otvorene tri sajamske manifestacije: 33. Sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju-Nautic show; 24. Medjunarodna turistička berza i sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo i 21. Sajam ekologije.

Sajam je svečano otvorio državni sekretar pri Ministarstvu održivog razvoja i turizma Crne Gore Predrag Jelušić.

,,Vjerujem da će sve tri sajamske manifestacije u naredna tri dana izazvati značajnu pažnju javnosti kao i da će programi i dešavanja u toku sajma privući veliki broj posjetilaca. Želio bih istaći značaj METUBES-a, koji je svih ovih godina – gotovo dvije i po decenije, bio aktivni učesnik i promoter turističke ponude Crne Gore kao i svjedok razvoja turizma i partner turističkoj privredi’’ – istakao je Jelušić.

U ime domaćina METUBES –a, 33. sajam nautike, 24. sajam turizma i 21. sajam ekologije direktor Jadranskog sajma doc. dr Rajko Bujković izrazio uvjerenje da će aktuelna sajamska ponuda privući veliki broj posjetilaca a izlagači ostvariti uspješne poslovne kontakte i saradnju.

U ime pokrovitelja 21. sajma ekologije prisutnima se obratio Ervin Spahić, direktor Agencije za zaštitu životne sredine: ,,Tokom trajanja sajma, Agencija će, u saradnji stručnih institucija Prirodnjačkog muzeja Crne Gore i Uprave za šume Crne Gore održati predavanje i prezentacije, koje će biti posvećene pitanjima stanja životne sredine, valorizaciji potencijala Crne Gore, razvoju nautičkog turizma, aktuelnim aktivnostima itd.’’ – kazao je Spahić.

Spahić je posebno istakao organizovano učešće kompanija iz Češke republike, pod okriljem Konfederacije industrije Češke republike, koja je krovna organizacija svih udruženja, asocijacija i tijela industrije u Češkoj.

U ime čeških privrednika, g-din Peter Šmejkal, šef ambasade Republike Češke u Podgorici pozdravio je prisutne riječima: ,,Raduje me da na Jadranskom sajmu prvi put učestvuju izlagači iz Republike Češke i to baš na sajmu ekologije. Učesnici ovogodišnjeg sajma iz Republike Češke pomoći će ne samo razvoju ekonomsko – trgovačkih bilateralnih odnosa već i ukupnoj saradnji dvije tradicionalne zemlje – Crne Gore i Republike Češke. Ujedno je ovo prilika da se ostvari novi korak u razvoju održivog turizma’’. – izrazio je svoja uvjerenja Šmejkal.

Budva otvaranje METUBES-a 2015
Budva otvaranje METUBES-a 2015

Ambasador Republike Indonezije, Harry Richard James Kandou, pohvaljujući izuzetnu organizaciju sajma ocjenio je da je Jadranski sajam pravo mjesto za podsticanje i ostvarivanje ekonomske saradnje između ove dvije zemlje. Posebno je pohvalio način prezentacije turističke ponude Crne Gore kao jedne prekrasne destinacije izrazivši nadu da će i turistička privreda Indonezije na sličan način prezentovati svoje potencijale, poželio je svim učesnicima srećan rad.

Najčitanije