16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – otvoren Sajam nautike

Budva - Sajam nautike
Budva – Sajam nautike

Ovogodišnji Sajam nautike okupio je 17 izlagača koji su se predstavili s preko 60 brendova. Predsjednik Opštine Budva, Srđa Popović, kazao je da, s obzirom na to da je Crna Gora pomorska zemlja, ne čudi što takvim manifestacijama želi da očuva korak sa svijetom, kad je u pitanju nautički turizam.

 „Za svoj nastanak i razvoj Budva u velikoj mjeri treba da zahvali pomorstvu i trgovini. Tradiciju zasnovanu na razvoju te dvije privredne grane, uz turizam koji je stigao na naše prostore nešto kasnije, na najbolji mogući način baštini i dalje razvija Jadranski sajam”, kazao je Popović.

Budva - Sajam nautike
Budva – Sajam nautike

Na otvaranju je govorio i izvršni direktor Jadranskog sajma, Rajko Bujković, koji je pozvao goste i potencijalne kupce da obiđu Sajam i uvjere se u kvalitet, raznovrsnost i pristupačnost ponude.

Budva - Sajam nautike
Budva – Sajam nautike

Jadranski sajam je već 34 godine prisutan na tržištu kada je u pitanju nautička oprema, koju i promoviše i unapređuje prodaju, kako plovila, nautičke opreme, tako i svega ostalog što je vezano za nautički turizam“, kazao je Bujković.

Popović je dodao da je uvjeren da će Budva biti dobar domaćin manifestaciji.

Najčitanije