8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – otvoren 41. Sajam namještaja

Na Jadranskom sajmu u Budvi danas je svečano otvoren 41. Sajam namještaja, opreme za domaćinstva, poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju i 11. Sajam umjetnina Art expo.

Jadranski sajam u Budvi, kao dokazani i priznati višedecenijski domaćin i organizator sajamskih manifestacija međunarodnog karaktera, četrdeset prvi put je na usluzi izlagačima, partnerima, posjetiocima i kupcima, prezentujući najveći poslovni digađaj iz oblasti drvne industrije u Crnoj Gori – Sajam namještaja,

Direktor Sajma doc.dr Rajko Bujković pozdravio je prisutne ispred AD Jadranski sajam, posebno predstavnike državnih organa, diplomatskih predstavništava i medija. Veliko zadovoljstvo izrazio je činjenicom da će sajamsku manifestaciju otvoriti predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović.

„Ova sajamska manifestacija je posebna za našu sajamsku organizaciju. Ove godine, upravo sa 41. Sajmom namještaja, započinjemo pedesetu sajamsku sezonu ovdje u Budvi, i na Jadranskom sajmu.

Dakle, naredne, 2018. godine, biće prilika da se podsjetimo davne 1968. kada su sajamske hale na prostoru na kojem se sada nalazimo sagradjene za samo 40 dana, i od tada služe privredi, prije svega Crne Gore, ali i Regiona i šire, radi uspostavljanja poslovne saradnje.

Sajam namještaja

Ovogodišnji 41. Sajam namještaja okupio je 65 direktnih i indirektnih izlagača. Dolaze iz 16 država i ono što nas posebno raduje je činjenica da je Sajam potvrdio međunarodnu platformu koju, toliko dugo već, njeguje Jadranski sajam. Ovdje ćemo se takođe sresti i sa novim izlagačima, koji čine 25 procenata od ukupnog broja izlagača.

Dakle, to je prilika za naše kompanije da uspostave nove poslovne odnose, a ono što mi uvijek preporučujemo sa Sajma i sa pozicije na kojoj se nalazimo, to je da stupaju u složenije oblike poslovne saradnje sa inostranstvom“ – poručio je Bujković.

Predsjednik opštine Budva Dragan Krapović istakao je značaj Jadranskog sajma i međunarodnih i regionalnih manifestacija koje organizuje, u kontekstu ukupne turističke privrede, a prevashodno u pred i postsezoni.

“Danas smo svi u prilici da prisustvujemo jos jednoj od mnoštva manifestacija u organizaciji „Jadranskog sajma” u Budvi, preduzeća koje od svog osnivanja predstavlja sinonim za odlične poslovne rezultate, a posebno za vrijedne i uzorne domaćine.

Prateći privredne tokove, Jadranski sajam AD je razvijao svoju djelatnost, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Ono što је koпstantno u njegovom razvoju jeste i manifestacija koja nas je danas okupila.

Danas, uz posebno zadovoljstvo, otvaramo 41. ро redu Sajam namjestaja, opreme za domaćinstva, poslovne prostore i unutrasnju dekoraciju, kao i 11. po redu Sajam umjetnina – Art Expo.

Ovakve vrste sajmova predstavljaju izuzetnu priliku da se promovišu distributeri namjestaja, ali i proizvodaci, manufakturne radnje, svi oni koji sopstvenim vizijama i praćenjem trendova u velikoj mjeri doprinose mijenjanju slike eksterijera i enterijera u našem okruženju, a, samim tim, i pozicioniranje Budve na mapi sajamskog turizma.

Ne krijem zadovoljstvo što se najznačajnije sajamske manifestacije dešavaju baš u Budvi. Zahvaljujem se Jadranskom sajmu na organizaciji ove prestižne izložbe i prepuštam је privrednicima i posjetiocima“ – riječi su predsjednika opštine Budva Dragana Krapovića, kojima je svečano otvorio Sajam namještaja i umjetnima, koji će biti otvoren za posjetioce od danas do 9. aprila.

Najčitanije