13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva opravdala epitet kraljice novogodišnje noći…

Budva je ponovo opravdala epitet kraljice novogodišnje noći.

Gradska muzika Budve, koja je ove godine proslavila značajan jubilej, čak 110 godina postojanja, koncertom u podne, uz zvuke evergreen-a uvela nas je svečano u novogodišnji muzički program na trgu ispred drevnih zidina. Veliki broj posjetilaca sunčano i prohladno poslednje decembarsko popodne u 2016. godini provelo je na otvorenim terasama budvanskih kafea i restorana, da bi se u večernjim satima „preselili“ na Trg slikara i uživali u poznatim hitovima crnogorske grupe „Perper“.

Prepoznatljive melodije i tekstovi njihovih brojnih pjesama: „Zastave“, „Kome dolaziš u san“, „Na svetoga Nikolu“ i mnogih drugih i prošle noći su pjevane sa mnogo emocija, koje su, kao i na svakom njihovom koncertu vrhunac doživjele uz nezvaničnu himnu Crne Gore, pjesmu „Goro moja“.

Nakon nastupa cetinjskog benda, na veliku binu izašla je gošća iznenađenja – čelistkinja Ana Rucner, koja je i ovoga puta, od svog nastupa, napravila spektakl! Hrvatska, ali i regionalna zvijezda potvrdila je da je doček Nove godine u Budvi – najuzbudljiviji!

Već uzavrela atmosfera, uz veliki broj obožavalaca, koji su upravo zbog njega pristigli iz svih krajeva bivše Jugoslavije, dočekali su zvijezdu večeri – Željka Joksimovića!

Sve do ponoći, ređali su se hitovi: “Leđa o leđa”, “Ljubavi”, “Devojka”, “Vreteno”, “Lane moje”, “Ludak kao ja”…

Uz spektakularni vatromet i Betovenovu (Beethoven) “Odu radosti” (Ode an die Freude/Ode to Joy), evropsku himnu, koju je jedan od najpoznatijih kompozitora na svijetu napisao slaveći ideal bratstva i ujedinjenog čovječanstva, desetine hiljada posjetilaca na budvanskom Trgu slikara čestitalo je svojim najbližima srećnu novu 2017. godinu, a potom se na binu vratio Željko Joksimović i uz prepoznatljive ritmove publika je uživala do skoro dva sata nakon ponoći!

Budva 2017.
Budva 2017.

Nakon završenog koncerta na trgu ispred Starog grada, novogodišnja žurka preselila se u starogradske restoranje i kafiće, a procjenjuje se da je na trgu i oko njega prodefilovalo 20.000 ljudi!

Organizacija koncerta bez ijednog incidenta, veliki broj zadovoljnih posjetilaca, puni hoteli, restorani i diskoteke, još jednom su dokazali da je Budva krajem decembra, kao i tokom ljeta, najznačajnija turistička destinacija Crne Gore, a očekuje se da će tako ostati i ubuduće.

Turistička organizacija opštine Budva za prvi dan 2017. godine je organizovala u 14 sati klasični koncert Mediteranskog revijskog orkestra, pod dirigentnskog palicom Radovana Papovića, uz vokalne soliste: Jadranku Jovanović, Olivera Njega, Marka Kalajanovića i Lana Asiju Dabović.

U večernjim satima 1. Januara će nastupiti Highway trio, Sergej Ćetković i Parni Valjak.

Više fotografija na našoj facebook strani.

Foto: Miloš Ćetković

Najčitanije