16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – nova vlast uvodi poseban režim za obalu

Sveti Stefan – obala foto Boka News

Nova budvanska vlast privremeno će zabraniti gradnju stanova i apartmana na najatraktivnijim parcelama u Budvi i Petrovcu uz samu obalu.

To je predviđeno predlogom odluke novog gradonačelnika Dragana Krapovića, o kojoj će se 7. februara izjasniti odbornici parlamenta u kojem većinu ima opozicija.

Predlog odluka o zabrani  gradnje  u granicama detaljnih urbanističkih planova (DUP) Budva – centar i Petrovac – centar je prva tačka dnevnog reda sjednice koju je zakazo šef parlamenta Veselin Marković.

Ako odluka bude usvojena, što je izvjesno, gradnja će biti zabranjena najmanje do septembra, odnosno do izrade nove planske dokumentacije.

Predviđena je zabrana  gradnje  stanova i apartmana za tržište, a “Vijestima” je pojašnjeno da će moći da se grade hoteli, porodične kuće do 500 kvadrata i infrastruktura – putevi, vodovodne i elektroinstalacije.

Stopirana će biti i gradnja kondo i apart hotela, kojima su građevinari, umanjenjem komunalija, uspijevali da i na taj način grade stanove za tržište.

Plan je da se novi DUP-ovi urade do septembra 2017. godine, kada počinje nova građevinska sezona.

“Suspendovaćemo detaljne urbanističke planove ‘Budva – centar’ i ‘Petrovac – centar“, revidirati ostale DUP-ove i lokalne studije lokacije, izraditi sanacione planove, zaustaviti dalju devastaciju prostora gradnjom stanova za tržište”, naveo je Krapović.

Novi odbornički saziv budvanske opozicione vlasti u utorak bi trebalo da donese i odluku o razrješenju i imenovanju članova i predsjednika odbora direktora javnih preduzeća, javnih ustanova i društva sa ograničenom odgovornošću. Na dnevnom redu je i predlog o imenovanju opštinske izborne komisije i rješenje o imenovanju potpredsjednika Opštine Veselina Markovića i Mihaila Đurovića. Na mjesto šefa lokalnog parlamenta u dvogodišnjem mandatu biće imenovan kadar DF-a Đorđe Vujović.

V.L

Najčitanije