20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – nekretnine Savića postaju vrtić

Budva TQ

Opština Budva besplatno će ustupiti vrtiću 300 kvadrata poslovnog prostora dobijenih od biznismena Branislava-Gugija Savića u kompleksu “TQ Plaza“, jer su postojeći kapaciteti te ustanove prebukirani.

Odluku o davanju ovlašćenja predsjedniku Opštine Draganu Krapoviću da ustupi prostor za boravak djece u utorak bi trebalo da verifikuje Skupština, ali je njeno održavanje neizvjesno jer se ne zna da li će biti kvoruma zbog krize unutar vladajuće koalicije.

“Ovlašćuje se predsjednik Opštine da u ime Opštine Budva preduzme sve potrebne mjere i radnje radi obezbjeđenja prostora za bolji i kvalitetniji boravak djece u predškolskoj ustanovi JPU ‘Ljubica Jovanović Maše’… Predmetni prostori daju se na korišćenje bez naknade“, piše u odluci u koju su “Vijesti“ imale uvid.

Riječ je o poslovnim prostorima koje će Opština dobiti na osnovu sporazuma o priznaju krivice koji je Specijalno tužilaštvo potpisalo sa Savićevom građevinskom kompanijom “Gugi commerce”. Sporazum je  nedavno potvrdio i Viši sud.

Opštini će pripasti tri poslovna prostora koje Savićeva kompanija ima u poslovno- stambenom kompleksu, kao dio odštete koja iznosi šet miliona eura.

Predviđeno je da Savić plati 2,5 miliona u kešu, a ostatak u nekretninama…

Opštini je na ime priznanja budvanske kriminalne grupe, kojoj je pripadao i vlasnik kompanije “Trejd junik“ koja je gradila “TQ Plazu” – Mirko Latinović, u poslovno-stambenom kompleksu, na ime odštete od 19,5 miliona eura, pripalo 8.129 kvadrata prostora, uglavnom u nedovršenoj lameli C.

Iz vrtića su tražili da im se hitno ustupi 300 kvadrata završenog prostora, zbog čega su u Opštini i odlučili da daju na korišćenje odmah useljive prostorije.

Vrtić je ove godine upisao 1.161 dijete, što je nekoliko puta više od njihovih postojećih kapaciteta.

“TQ Plaza” šest godina radi bez dozvole

Ni šest godina nakon svečanog otvaranja, nekada jedna od najluksuznijih građevina u Budvi – “TQ Plaza” u centru Budve, još nema upotrebnu dozvolu.

Sekretarijat za urbanizam još  nije izdao upotrebnu dozvolu za građevinu koja je uveliko useljena.

Činjenica je, međutim, da u njoj ljudi žive, da postoji hotel, bioskop, apoteka, ugostiteljski lokali, butici,  poslovne prostorije državnih i opštinskih službi.

/V.L./

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije