20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – mladi u Noći muzeja

Budva-foto Jugoslav Belada

Treću godinu za redom Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva u saradnji sa JU Muzeji i galerije Budve, organizuje obilazak istorijskih znamenitosti Budve i institucija kulture u Noći Muzeja.

Svi koji žele da nauče nešto o istoriji Budve, to mogu učiniti tako što će se pridružiti grupnom obilasku grada i njegovih institucija kulture u okviru Noći muzeja večeras, subota 20. maja sa početkom u 18 sati.

Mjesto okupljanja je dvorište OŠ ,,Stefan Mitrov Ljubiša”, gdje će zainteresovane dočekati prof. istorije Petar Vukićević i odvesti ih u obilazak muzeja u školi. Nakon toga, sa kustosom Goranom Bubanjom, grupa nastavlja nastavlja prema Starom gradu, gdje će biti riječi o nekropoli, ranohrišćanskoj bazilici, rimskim termama, antičkim pilonima.

Grupa će obići crkvu Santa Maria in Punta i Spomen dom Stefana Mitrova Ljubiše.

U 20 i 30 sati biće otvorena izložba ,,Srednjovjekovni rudnik: arheološka istraživanja 2009-2015.godine” u Muzeju grada Budve, a od 21 sat u prostoru ranohrišćanske bazilike u Starom gradu, biće upriličena projekcija dokumentarno filma o ranosrednjovjekovnoj budvanskoj bazilici.

Cjelokupan sadržaj programa je besplatan i realizuju ga Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva u saradnji sa JU Muzeji i galerije Budve.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije