8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – koncertom na skalinima obilježavaju 10 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore

Budva
Budva

Turistička organizacija opštine Budva organizuje treći i ujedno najveći u nizu koncerata klasične muzike, povodom obilježavanja 10 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore, u četvrtak, 15. septembra, na stepeništu ispred hotela “Avala” u Budvi, sa početkom u 20 sati.

Biće izvedena klasična djela, ali i obrada popularnih muzičkih djela, kao i obrade četiri evrovizijske pjesme s kojima se Crna Gora predstavljala na ovom prestižnom takmičenju. Na koncertu će nastupiti preko pedeset solista i članova Simfoniskog orkestra Crne Gore. U ulozi dirigenta pojaviće se maestro Radovan Papović.

Vođeni idejom da povodom ovog značajnog jubileja za našu državu okupimo i predstavimo najbolje iz naše zemlje, odlučili smo da izaberemo muziku i nacionalno stvaralaštvo iz te sfere umjetnosti. Tako su, u saradnji sa istaknutim crnogorskim umjetnikom, maestrom Radovanom Papovićem, organizovana dva koncerta klasične muzike, poručuju organizatori.

– 30. juna, na stepeništu pored hotela “Mogren”, kada je učešće uzelo preko 30 istaknutih crnogorskih solista i članova Crnogorskog simfonijskog orkestra. Tom prilikom, u trajanju od jednog sata, izvedena su najčuvenija djela klasične muzike ikada napisana, a kao solisti pojavile su se talentovane umjetnice iz Budve: Jelena Jovović, Milena Petković, Bojana Pejanović, Anja Sekulić i Emilija Minić, a pod dirigentskom palicom g-dina Radovana Papovića. Koncert, za koji je ulaz bio slobodan, je pratio veliki broj turista, posjetilaca, kao i značajan broj medija;

– 31. jula, na Trgu pjesnika u Starom gradu, organizovan je drugi u nizu koncerata klasične muzike, takođe u saradnji i pod dirigentskom palicom g-dina Papovića. Ovoga puta, kao solista pojavila se mlada i talentovana Lana Asja Dabović (14) iz Budve, i uz pratnju kamernog orkestra, takođe sačinjenog od istaknutih članova Simfonijskog orkestra Crne Gore, izvela popularne melodije klasične muzike na čak 6 svjetskih jezika. I ovaj koncert okupio je veliki broj posmatrača i ljubitelja muzike.

Tradicionalno će 1. januara, u okviru novogodišnjeg programa, biti izvaden i svečani koncert kamernog orkestra kojim će se zaokružiti program organizovan u čast obilježavanja decenije obnove nezavisnosti, navodi se u saopštenju Turističke organizacije opštine Budva.

Najčitanije