4 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – Kadmov dan 2016.

Kadmov dan
Kadmov dan

Četvrtu godinu zaredom, Turistička organizacija opštine Budva organizuje manifestaciju pod nazivom “Kadmov dan” u nedjelju, 18. septembra, u Starom gradu u Budvi. Radi se o manifestaciji koja će, prije svega, promovisati kulturno nasleđe grada Budve, sa akcentom na antičko nasljeđe i mit o Kadmu i Harmoniji.

Bogat program podrazumijeva nekoliko segmenata. Dječiji program će se održati na dvije lokacije sa početkom u 10 sati. Djeca SMŠ “Danilo Kiš” imaće priliku da učestvuju u nastavku izrade mozaika sa motivom Kadma, na otvorenom bazenu “Pizana” dok će djeca osnovnih škola moći besplatno da učestvuju u posebno interesantnoj radionici – arheolab: „Upoznaj svoj grad u društvu Kadma i Harmonije“ (radionica za male arheologe) u sklopu koje će ih Asja Zec, dipl.arheolog, na svojevrstan način sprovesti kroz istoriju Budve. Ovaj dio programa održaće se na platou ispred “Citadele” u četiri termina (od 10h na dva sata), a polaznici su djeca od 5 do 15 godina.

Od 10h održaće se i likovna radionica za djecu, na platou ispred “Citadele”.

I ove godine, realizovaćemo projekat “Discover Budva”, u saradnji sa JU “Muzeji i galerije Budve” koji podrazumijeva obilazak kulturnog nasljeđa Starog grada (Arheološki muzej, bedemi Starog grada,  Moderna galerija, Spomen Dom “Stefan M. Ljubiša” itd.) od 12 sati.

U isto vrijeme, između crkava, održaće se i nezaobilazni „Slatki kutak“ kako bi svi prisutni mogli da uživaju u tradicionalnim poslasticama, posmatrajući kreativni rad djece.

Od 14 satisatiuslijediće defile Gradske muzike Budve koja će i održati polučasovni koncert na Trgu pjesnika. Nastavak muzičkog dijela programa uslijediće od 18 sati, kada će učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje Budva održati koncert – instrument: flauta, prof. Ana Brajak, na Trgu pjesnika.

Cilj manifestacije “Kadmov dan” je promovisanje našeg kulturno – istorijskog nasleđa, na taj način brinemo o kulturi grada, edukujemo naše najmlađe sugrađane, a sve ostale podsjećamo na naše bogato kulturno nasleđe koje čini sastavni dio turističke ponude Budve, poručuju iz TO Budva.

 

 

 

 

Najčitanije