13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – „Food talk“

FOOD TALK CG 2017.
Turistička organizacija opštine Budva i Color Media Communications organizuju manifestaciju pod nazivom „Food talk“ u ponedjeljak, 16. oktobra, u hotelu “Adria” u Budvi.
Konferencija posvećena hrani i vinu – „Food talk“, uspješno se održava u Srbiji već pet godina, a ovo je drugi put da se o gastronomiji i turističkoj ponudi opštine Budva pod okriljem „Food talk-a“ priča u Crnoj Gori.
Cjelodnevna manifestacija uključuje panel diskusije na temu gastronomske ponude opštine, degustaciju vina uz prijatne zvuke gitare, kao i kviz znanja iz domena hrane i vina u kome učestvuju poznate ličnosti iz Srbije i Crne Gore, između ostalih Suzana Mančić, koja je i moderator kompletnog programa, Žarko Jokanović, Milica Milša, Nenad Gladić – Gastronomad (Lepi Brka), Igor Lazić i Slobodan Stefanović.
U isto vrijeme, posjetioci će imati prilike da probaju lokalne specijalitete, degustiraju crnogorska vina i uživaju u raznovrsnom programu.
PROGRAM

11.00
Pozdravni govori i zvanično otvaranje manifestacije

11.30 – 12.30/45
HEDONIZAM NA OBALI MORA
Panel diskusija na temu ponuda vodećeg turističkog centra Crne Gore sa akcentom na gastronomskoj ponudi. Stalno prisutni motiv paštrovske kužine koja, iznenađujuće, i nije toliko bogata ribom i morskim plodovima.

Učesnici:
šefovi budvanskih i okolnih restorana, predstavnik TOB, poznata ličnost iz Beograda koja rado dolazi u Budvu.

12.45h – 13.15h Pauza za kafu

13.15h – 14.30h – Obilazak štandova,degustacija specijaliteta, slikanje sa poznatima.

14.30 – 15.30
VIP GASTRO KVIZ
Poznate ličnosti iz Beograda putem ‘blind testa’ degustiraju specijalitete koje su imali prilike da probaju ranije tog dana i pogađaju koja je hrana u pitanju. Pomažu im u posluživanju hrane poznate ličnosti iz Budve/Crne Gore.

15.30h – 16.30h – Pauza za ručak

16.30 – 17.30
VINSKA RAPSODIJA
Priča o vinu uz degustaciju i prijatne zvuke gitare.

Učesnici: Predstavnici vinarija, somelijeri i jedna poznata ličnost iz Beograda (ljubitelj i poznavalac vina)

Najčitanije