8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva domaćin Prvog festivala zdravlja u Crnoj Gori

Budva TQ
Budva TQ

Manifestacija pod sloganom „Zdravlje nije cilj, već način života“ biće održana u TQ Plazi u održava se danas, subota 3.decembar od 11 do 18 sati, a ulaz na Festival i svi prateći programi su besplatni za sve posjetioce.

Raznovrsna ponuda zdravih proizvoda iz cijele zemlje, besplatni pregledi, predavanja i radionice renomiranih domaćih i stručnjaka iz inostranstva, posebne aktivnosti za djecu i odrasle, promocija jedinstvenih zdravstvenih i estetskih programa u Crnoj Gori samo su dio sadržaja Prvog festivala zdravlja koji će svoja vrata otvoriti 3. decembra u TQ Plazi, najavio je inicijator projekta i domaćin Festivala Health centar Katharsis.

„Ovakve manifestacije nisu novost za mnoge svjetske gradove i veoma smo ponosni što će Budva ove godine biti domaćin prvog događaja tog tipa kod nas, a koji za cilj ima promociju zdravog načina života i prevenciju bolesti za sugrađane svih životnih dobi, kroz skretanje pažnje na svakodnevnu brigu o ishrani, fizičkoj aktivnosti, rehabilitaciji, estetici“, saopšteno je iz Health centra Katharsis.

Značaj Festivala prepoznala je Turistička organizacija Opštine Budva koja pokrovitelj projekta, dok su partnerski doprinos pružili: Budvanska rivijera, Voda Diva, Dukley Academy, TQ Plaza i regionalna PR Agencija Komunikacijski Laboratorij kroz svoje kancelarije u Zagrebu i Beogradu.

Tokom cijelog dana na nekoliko punktova biće omogućeni besplatni pregledi opšteg zdravstvenog stanja, mjerenje na specijalnim aparatima za detaljnu analizu tjelesnog sastava, nutricionistički pregled, čas yoge, dijagnostički pregledi, sportske školice za djecu i drugi interaktivni sadržaji.

Kako su najavili iz Health centra Katharsis, posjetioci će imati prilike da čuju renomirane predavače iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, koji će održati predavanja na različite teme: od nutricionizma, preko posebnih zdravstvenih programa namijenjenih poboljšanju opšteg stanja organizma do sportskih i estetskih programa.

Health centar Katharsis, smješten unutar kompleksa Slovenska plaža u Budvi osnovan je u maju 2016. godine, dok Katharsis Holistic Wellness centar posluje u okviru hotela Iberostar u Bečićima od 2007. godine. Katharsis centar počiva na sistematičnom i holističkom pristupu zdravom načinu života kroz jedinstvene obrazovne, zdravstvene, sportsko-rekreativne i estetske programe u Crnoj Gori. Katharsis koncept osmislio je i sprovodi tim renomiranih stručnjaka: ljekari specijalisti – fizijatri, pedijatri, fizioterapeuti, nutricionisti i psiholozi.

Najčitanije