3 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva dobija privatnu opštu gimnaziju

Akademija znanja
Akademija znanja

Budva će dobiti prvu privatnu opštu Gimnaziju u Crnoj Gori, koja će biti otvorena u zgradi Akademije znanja.

Iz novosadske Srednje škole E-gimnazija, najavili su da u Budvi otvaraju četvrtu gimnaziju koja će raditi po njihovom nastavnom program.

Osim budvanske opštine, vlasnici su i opšte gimnazije u Novom sadu, sportske gimnazije u tom gradu, kao i opšte gimnazije u Smederevu.

„E-gimnazija iz Novog Sada uskoro otvara novu privatnu gimnaziju u Budvi sa istim konceptom rada. To će biti tehnički opremljena i superiorna škola okrenuta učenicima i roditeljima. Savremene tehnike nastave, redovne komunikacije sa roditeljima će značajno uticati na kreativnost i motivaciju učenika i pripremljenost za studije”, piše na sajtu te obrazovne ustanove.

E-gimnazija, kako se navodi, dobila je dozvolu za rad 2008. godine od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.

Radi se o privatnoj gimnaziji opšteg tipa, školovanje traje četiri godine sa akcentom na informacione tehnologije i nastavu na visokom tehničkom nivou.

“Prvi u Srbiji smo prije dvije godine ponudili učenicima laptop na poklon koji se aktivno koristi u kabinetima tokom nastave. Profesori nastavu izvode putem video projekcije uz pomoć posebnog tablet računara. Nastava se odvija svakog dana po predviđenom rasporedu časova.

Nastava počinje u devet časova, časovi traju 45 minuta, a raspored odmora tokom nastave prilagođen je potrebama učenika. I u našoj školi časovi i odmori regulisni su rasporedom zvona. Nastava se odvija u savremeno opremljenim učionicama uz primjenu novih tehnologija.

Profesori nastavu izvode putem posebnog tablet računara. Učenici na času koriste laptop ali i udžbenike”, navodi se na njihovom sajtu.

E-gimnazija u Novom sadu, investicija vrijedna dva miliona eura, najopremljenija je obrazovna ustanova u regionu.

V.L

Najčitanije