8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – “Da nije ljubavi, ne bi svijeta bilo”

Budva karneval
Budva karneval

“Da nije ljubavi, ne bi svijeta bilo”, poruka je ovogodišnjeg 13. Međunarodnog turističkog budvanskog Karnevala i 14. Proljećne noći pod maskama, koje od 1. do 3. maja organizuje Turistička organizacije i Opština Budva u saradnji sa NVO Feštađuni, saopšteno je juče na konferencija za novinare na kojoj je prestavljen program karnevala kao i učesnici kojih će, prema riječima organizatora biti oko 1500.

Organizatori karnevala su TO Budva i NVO Feštadjuni uz pomoć Opštine Budva i brojnih sponzora.

Najavljujući jedan od najatraktivnijih karnevala do sada, zamjenik direktora TO Budve Aleksandar Armenko naveo je da je budžet za karneval 40 hiljada eura, koji će biti utrošen za trodnevne karnevalske fešte.

Upravo karnevalskim dešavanjima zvanično počinje i ovogodišnja ljetnja turistička sezona u metropoli turizma, a ako je suditi po programu i interesovanju karnevalskih grupa, organizatori očekuju da će početkom maja Budva zaista biti najveći “grad pod maskama na Jadranu”.

Menadžerka za manifetscaije u TO Budva Maja Rašković kazala je da fešta počinje u petak 1. maja abrumom, ili pozivom na karneval, kada će po trgovima i ulicama Starog grada biti organizovana nesvakidašnja zabava, dok će se u svakom od starogradskih kafića održavati tematske večeri.

Sa pressa BD
Sa pressa BD

“Subota je centralni karnevalski dan,a program počinje projektom “Discover Budva” kojim se promoviše kulturno – istorijsko naslijeđe Budve, dok će uporedo u popodnevnim satima na Trgu pjesnika biti organizovan “Vinski kutak” uz degustaciju poznatih crnogorskih vina.

Svakako centralni događaj je velika karnevalska povorka koja predvođena Gradskom muzikom će od kafea “City” proći gradskim ulicama do centralne bine ispred Staroga grada.

Ove godine programska dešavanja biće na tri bine. Na bini ispred Staroga grada nakon završetka karnevala biće organizovan koncert grupe “Who see”, nakon kojih kao centralna muzička zvijezda, je grupa “Colonia”.

Na Bini na Trgu palmi u Starom gradu je rezervisnao za salsu, dok na bini , koja će biti postvaljena između crkava u Starom gradu, nastupiće Stereo Ambasada.

Budva karneval
Budva karneval

Program je upotpunjen atraktivnim nastupima umjetnika iz grupe “Alternacia” koji će na štulama i akrobacijama sa vatrom izvoditi performans ulicama i na trgovima Starog grada”, najavila je Rašković.

Prema njenim riječima posljednji karnevalski dan rezervisan je za najmlađe kada će tradicionalno biti održan dječiji karneval.

“Program počinje u podne sa “Slatkim kutkom” na Trgu pjesnika, gdje će biti predstavljeni lokalni specijaliteti, a potom i projekat “Discover Budva”. Mala karnevalska povorka kreće u 16 časova, a program se nastvalja na velikoj bini ispred zidina”, najavila je Rašković.

Predsjednica NVO Feštađuni Marija Pjerotić očekuje da ovo bude jedan od najboljih karnevala do sada, te da je do sada najavljeno učestvovanje gotovo 40 grupa iz 12 država.

Najčitanije