11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Buđenje ljeta” program kojim počinje ljetna sezona kulturnih događanja

Buđenje ljeta

„Buđenje ljeta“ naziv je programa kojim počinje ljetna sezona kulturnih događanja u organizaciji JUK „Herceg festa“.

Naime, na tvrdjavi Forte mare  u ranim jutarnjim satima, u 4,45 sati u srijedu 21. juna,  treću godinu za redom, Herceg fest organizuje koncerti “Buđenje ljeta”  vrhunskih instrumentalista ili solista koji njeguju kvalitetan pristup ozbiljnoj ili pop rok muzici.

Poslije prošlogodišnjeg nastupa „Madicine“ benda koji je naišao na veliki medijski odjek ove godine nastupiće Bojana Stamenov. Izuzetan vokal, nekadašnja predstavnica Srbije na  evrovizijskom takmičenju predstaviće se numerama  soula, RnB i džeza. Ulaz je bespletan uz jutarnju marendu i čekanja da sunce obasja grad i zaliv.

Krajem mjeseca slijedi atraktivni „Ples derviša“ koji se organizuje u saradnji sa turskom ambasadom, a zatim završni sezonski koncert hercegnovskog „Dijana“.

U julu nas očekuju Dani muzike, festival klasične muzike pod rukovodstvom maestra Borisa Kraljevića, koncert Sergeja Ćetkovića na Kanli kuli, pozorišna predstava po motivima Andersenove „Snježne kraljice“u dvorani „Park“,  a posebna atrakcija je dvodnevna manifestacija „Noć reklamoždera“, 27. i 28. jula na tvrdjavi Forte Mare. Dan prije „reklamoždera“ sugradjanima i turistima predstaviće se Rambo Amadeus.

Od prvog jula, kao i prethodne dvije godine, na terasi Forte  Mare radiće „najljepši bioksop na svijetu“ sa repertoarom nove „ blok baster” produkcije.

Forte Mare – foto Boka News

Avgust je odredjen Filmskim festivalom Herceg Novi- Montenego film festivalom, Gitar artom koji, pored ostalih gitarskih programa nudi i koncert „Parnog valjka“, te višednevnim  festivalom operske muzike „ Operosa“.

Navedeni su programi za koje JUK „Herceg fest“ snosi produkcionu ili autorsku odgovornost, a moguće je da će biti još manifestacija kojima će „Herceg fest“ pružati tehničku logistiku, saopšteno je iz ove ustanove.

 

Najčitanije