7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Buđenje ljeta na Forte Mare

Buđenje ljeta

Dobrodošlicu najtoplijem i najljepšem godišnjem dobu i ove godine će organizovati Herceg fest na tvrđavi Forte Mare. U jednoj od najljepših pozornica na Jadranu ovogodišnji koncert ,,Buđenje ljeta”, u svitanje u 15 minuta do 5 sati, održaće džez i bluz pjevačica Bojana Stamenov. Hercegnovska krovna institucija kulutre i ove godine 21. juna, prvog dana ljeta, ali i Svjetskog dana muzike, svoje sugrađane i goste Herceg Novog časti izuzetnim koncertom i nastavkom prelijepe tradicije odavanja dobrodošlice ljetu sa pogledom na ulaz u zaliv.

Prvi dan ljeta na Forte Mare će se dočekati uz glasovnu virtuoznost pjevačice koja je široj javnosti postala poznata nakon učešća u šou programu ,,Ja imam talenat”.
Bojana Stamenov je predstavljala Srbiju na takmičenju za Pjesmu Evrovizije 2015 u Beču, a iste godine je svoju pjesmu izvela i na amsterdamskom Prajdu.
Savršeno pliva u džez i bluz vodama, toliko da je neki nazivaju i srpskom Aretom Frenklin, ali nisu joj strani ni pop, fank ili r&b.

Ova simpatična Beograđanka nevjerovatnog opsega i boje glasa završila je čak tri odsjeka u srednjoj muzičkoj školi – za gitaru, flautu i renesansno pjevanje. Nastupala je na beogradskom Beer Festu, Runjićevim večerima u Splitu, solo koncertu u Sava centru, ali i u brojnim jazz klubovima.

Bojanu će u Herceg Novom pratiti Aleksandar Banjac – klavir/klavijature; Gabor Bundorf – saksofon i Branko Koprivica  – gitara/bubanj.

Herceg Novi već treću godinu dočekuje ljeto koncertom na Forte mare. Prethodnih godina, u praskozorje najtoplijeg godišnjeg doba, sa nama su bili Madicine bend i Jele Cello.

Najčitanije