12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Brodet fest otvorio sezonu

Brodet fest – foto Ivan Čučuk

Gastronomsko – turističko zabavna manifestacija Brodet fest u organizaciji Turističke organizacije Budve, održana je u subotu u Pržnu, čime je i zvanično označen početak ovogodišnje ljetnje sezone u ovom primorskom mjestu na Budvanskoj rivijeri

Atraktivna fešta, koju lokalna TO organizuje po šesti put, okupila je više stotina posjetilaca, a vremenske prilike išle su na ruku organizatori, jer nakon tmurnog jutra, vrijeme se u popodnevnim satima stabilizovalo.

Program je počeo u 16 sati defileom Gradske muzike Budve, i mažoretki, nakon čega je za najmlađe organizovan dječiji program. Mališani su uz animaciju, slatkiše i ostale poslastice imali priliku da se opuste u dobro osmišljenoj zabavi koju su im pripremili organizatori.  U rpogramu su učestvovali Dejan Đonović i Žarko Zabac, a za najmlađe su bile pripremljene i nagrde.

I dok su se najmlađi zabavaljli, na nekoliko postvaljenih puktova, pripremano je  lokalno jelo- specijalitet brodet.

Flora Art

U saradnji sa Udruženjem šefova kuhinje Crne Gore pripremljeno 1.500 porcija brodeta, za šta je bilo obezbiojeđeno 150 kilograma ribe, a svi posjetioci su mogli besplatno degustirati ovaj primorski specijalitet. Osim brodeta, , pripremljene su i lokalne poslastice, koje su služene na takozvnom “Slatkom kutku”, a da fešta ne može bez dobrog domaćeg vina, pobrinuli su se lokalne vinarije.

Brodet fest 2017. – foto Ivan Čučuk

Za dobar štimung tu su bile primorske klape  koje su svojim nastupom na rivi,  dale mediteranski prizvuk ovoj fešti.

U večernjim satima, na samoj obali mora, nastupili su “Toć”, a  kao zvjezda večeri Goca Tržan.

Kraj manifestacije obilježio je veliki vatromet.

/V.L./

Prethodni članak
Sledeći članak

Najčitanije