„Brod u ruci“ izložba maketa brodova Eduarda Bigaia

Maketa drvene barke - Bigai
Maketa drvene barke – Bigai – foto Boka News

„Brod u ruci“ naziv je izložbe makete brodova i barki modelara Eduarda Bigaia koja će svečano biti otvorena u foajeu Dvorane Park u Herceg – Novom u subotu 10.oktobra u 20 sati.

Biće izloženo dvadesetak eksponata, maketa raznih brodova i barki.

Novljanin, Eduardo Bigai više od četrdeset godina bavi se brodomodelarstvom, izrađuje makete, replike drvenih barki, gradi jedrenjake, ratne brodove, oživljava pomorsku tradiciju Boke, gradnju drvenih barki…

Eduardo Bigai sa maketom
Eduardo Bigai sa maketom – foto Boka News

„Pravim makete najčešće ovih naših barki koje se mogu vidjeti u Boki Kotorskoj, ali pravim i španske galione, portugalske ratne brodove, bez nacrta samo sa fotografija koje preuzmem sa interneta.

Prošle godine nisam moga napraviti toliko maketa koliko su mi tražili, najveći interes je za ove naše tradicionalne bokeljske barke, pasare…

Za izradu jedne makete potrebno mu je destak dana, radim je isto kao veliku postavim korbe, madijere palubu. Imam svoju malu radionicu u kući u kojoj živim blizu tvrđave Forte Mare, tu nalazim svoj mir sa barkama, jer one su kao i ljudi, imaju dušu…“ kazao je za naš portal Bigai.

Maketa drvene barke - Bigai
Maketa drvene barke – Bigai-foto Boka News

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.