15 C
Kotor

Slušaj online radio

Brod kuća – “The World” uplovio u Boku

Luksuzni brod “The World“ koji se razlikuje od standardnih brodova za kružna putovanja po tome što se na njemu nalaze privatni stanovi u vlasništvu državljana oko 40-ak zemalja od kojih neki na brodu borave tokom cijele godine a neki samo povremeno, jutros je uplovio u Boku Kotorsku.

Impresivni kruzer plovi pod bahamskom zastavom i u vlasništvu je putnika, njih 254, koji svake godine sjednu za stol i glasaju što će sve obilaziti tokom sljedeće godine, i na najzanimljivijim destinacijama zadržavaju se po nekoliko dana. Svaki stanar broda ima pravo glasati za svoju omiljenu destinaciju.

„The World“ je dug 197 metara i ima 12 paluba sa 106 apartmana i 59 luksuznih studija, a na usluzi vlasnicima od kojih je dio na brodu cijelu godinu, a dio dolazi u vrijeme godišnjih odmora, je 279 članova posade.

Stanari na brodu imaju sve što im treba – wellnesi, restorani, trgovine, igrališta, kino, pozorište, kasino, nekoliko bazena.. Zbog svoje posebne namjene, brod je opremljen i sa nekoliko prodavnicama u kojima “stanari” mogu kupovati svakodnevne namirnice.

“The World” je izgrađen 2002. godine u norveškom brodogradilištu Rissa.

Najčitanije