8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Brguljan: Matijević pokazala da je gradonačelnica svih građana

Sa otvaranja kancelarije OBNOR-a Tivta

Opštinski odbor Organizacije boraca NOR-a – jugoslovenska opcija iz Tivta, zvanično je danas otvorio svoju kancelariju koju mu je dodijelila lokalna uprava najmanjeg bokeljskog grada. Kancelarija površine 12 kvadrata nalazi se na Trgu Dara Petkovića, odmah pored kancelarija tivatske organizacije Udruženja boraca NOR-a i antifaštista, koja važi za DPS-u blisku NVO.

UBNOR-u Opština Tivat godišnje daje redovnu dotaciju od devet hiljada eura, ali će ove godine i OBNOR dobiti novac uz gradske kase u iznosu od pet hiljada eura.

„Zahvaljujem gradonačelnici dr Snežani Matijević (DPS) koja je još na početku svog mandata, našla vremena da nas primi na sastanak i obeća nam riješavanje nekih od naših problema, a evo vidimo da je obećanje i ispunila. Hvala joj što je i ovim potezom pokazala da je gradonačelnica svih građana.“- kazao je predsjednik OBNOR-a Tivta Mato Brguljan, pozdravljajući goste okupljene oko stare jugoslovenske trobojske sa petokrakom. Među njima su bili predstavnici OBNOR-a Herceg Novog, Kotora i Budve, predsjednik UO Matice Boke
Željko Komnenović, sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske jerej Mijajlo Backović, čelnici Demokrata Tivta Vladimir Arsić i Tivatske akcije Mirko Kovačević, te predstabnici lokalne uprave – potprednik Opštine Ilija Janović (HGI) i sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti mr Dubravka Nikčević (DPS).

Brguljan je kazao da OBNOR njeguje tekovine opštejugoslovenske borbe za slobodu u Drugom svjetskom ratu 1941-45 i socijalistilke revolucije, te da ta NVO tokom godine redovno obilazi 12 spomen obilježja i grobova palih borava na području Boke Kotorske i dva na području BiH. Tivatski OBNOR do sada je izdao i tri knjige o događajima na ovom podrulju tokom Drugog svjetskog rata, odnosno o palim tivatskim rodoljubima po kojima nosi imena pet domova kulture na području te Opštine.

Izvor:S. L.

Najčitanije