12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Božo Vrećo napustio „Koštanu“, producenti spremaju tužbe

CZK - Tivat - Foto Boka News
CZK – Tivat – Foto Boka News

Pet dana pred premijeru dugo očekivanog regionalnog pozorišnog projekta „Koštana“ u Tivtu, glavna zvijezda te predstave, bosanskohercegovački umjetnik Božo Vrećo, iznenada je napustio ekipu koju vodi reditelj Kokan Mladenović. „Koštana“ je Mladenovićev autorski projekat, a radi se u koprodukciji Centra za kulturu Tivat, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i novosadskog Studentskog kulturnog centra.

„Obavještavamo Vas da je Božo Vrećo samovoljno i neprofesionalno napustio projekat “Koštana” i time grubo prekršio po više članova, prihvaćeni i potpisani ugovor, norme etike i profesionalizma. Svojim djelovanjem Božo Vrećo je ugrozio rad i trud svih angažovanih profesionilaca u predstavi “Koštana” i doveo u pitanje realizaciju projekta.”- saopštili su danas producenti ove predstave uz napomenu da će protiv bosanskohercegovačkog pjevača i glumca pred nadležnim organima podnijeti prijave “zbog nanijete štete cjelokupnoj produkciji i tražiti zaštitu autorskih i srodnih prava svih angažovanih pojedinaca”.

Božo Vrećo
Božo Vrećo

“Uprkos svim okolnostima i neprofesionalnom ponašanju Boža Vreće, te ugrožavanju planiranih premijera u Tivtu i Novom Sadu i ostalih potvrđenih repriznih izvođenja predstave, producentski tim u saradnji sa kreativnim timom će obezbjediti potrebne uslove za realizaciju premijere.” –stoji u zajedničkom saopštenju CZK Tivat, SNP Novi Sad i SKC Novi Sad.

Izvor:S. L.

Najčitanije