Božićni koncert SPD “Jedinstvo” sa porukom “Našoj Anđeli mnogaja ljeta”

“Ovih dana svi smo solidarni i ja bih volio da uvijek budemo takvi. To mi je na neki način vratilo vjeru u život. Da budemo dobri ljudi, da budemo solidarni sa našom sugrađankom Anđelom Petrović koja se liječi u Njemačkoj. Ponosan sam na sve vas pojedinačno i na institucije koje su ovih dana pokazale i dokazale spremnost da budemo solidarni, da pokažemo da možemo biti dobri ljudi. Nadam se da će to tako biti u 2017. i godinama koje slijede. Hvala što ste došli u ovolikom broju po ovim vremenskim uslovima. Želim vam sretan Božić” – kazao je sinoć Mirza Krcić direktor TO Kotor u crkvi Svetog Nikole otvarajući koncert Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“ u sklopu manifestacije „Od Božića do Božića“.

Na koncertu horova Srpskog pjevačkog društva Jedinstvo nastupili su takozvani veliki i mali hor kojma su dirigovali Mihajlo Lazarević i Ivana Krivokapić, uz pratnju na klaviru prof. Ana Mihaljević, na harmonici Ivan Deržijev,  na gitari Petar Bukilica.

Horovi su oduševili publiku, a za ovu priliku izveli su posebno obrađene pjesme, „Božićnu pjesmu iz Boke Kotorske” (zapis načinjen u Risnu), “Francusku božićnu pjesmu”- renesansnu kompoziciju iz 16. vijeka, makedonsku pjesmu “Dve liri”…

U ime domaćina prisutne je pozdravio domaćin protojerej Srpske pravoslavne crkve, stavrofor Momčilo Krivokapić arhijerejski namjesnik bokokotorski.

“Neka nam svima Božić dođe na zdravlje. Onima kojima je već prošao Božić, doći će dogodine, pa neka je nazdravlje svima i da u tom duhu živimo i da se molimo Bogu i da jedni druge zagrlimo. Slava Bogu na visini, na zemlji mir, među ljudima dobra volja. Akcija u Kotoru za Anđelu Petrović je pokazala da nas još ima, da smo živi, i dokazala da još ima ljudi koji imaju i duše i srca, a njenim roditeljima pružila podršku da nisu sami“ – poručio je Krivokapić.

Na kraju koncerta hor je otpjevao “Našoj Anđeli mnogaja ljeta”, što je ispaćeno burnim aplauzom.

U crkvi Svetog Nikole nastavljeno je prikupljanje pomoći za njeno liječenje.

Više fotografija na našoj facebook strani.

1 komentar

  1. Nije prvi put. Kotorani su još jednom pokazali ljudsku solidarnost prema onima kojima ona treba., koji su ugroženi ili to mogu biti. I ovaj put su pokazali da lična opredjeljenja, ili ona naslijeđena, ne predstavljaju nikakvu prepreku u pružanju pomoći, materijalne ili duhovne. Lijepo je bilo čuti obezbjeđivanje brojne porodice Ljajić i ne manje završnu pjesmu hora Srpske pravoslavne crkve , „ JEDINSTVO „ iz Kotora, posvećenu maloj Anđeli, koja se nalazi na liječenju u Njemačkoj. I ovo je jedna od terapija koja uliva nadu u izliječenje.
    Nikola V.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.