Božićni koncert SPD “Jedinstvo” (foto)

Tradicionalni Božićni koncert “Srpskog pjevačkog društva Jedinstvo – Kotor 1839” održan je večeras u crkvi Svetog Nikole u Kotoru u okviru manifestacije “Od Božića do Božića”.

Na početku koncerta brojne posjetioce pozdravio je Mirza Krcić u ime Turističke organizacije Kotor, koja je suorganizatora manifestacije „Od Božića do Božića”.

Sekretar SPD „Jedinstvo“ Dragan Đurčić, posebno je pozdravio opštinsko rukovodstvo i  podsjetio da hor tradicionalno nastupa na Božićnom koncertu već 18 godina.

SPD Jedinstvo – Božićni koncert 2018.

Horovima Jedinstva, velikim i dječijim, dirigovali su Mihajlo Lazarević i Ivana Krivokapić. Klavirska pratnja prof. Ivana Mihaljević i gitara Petar Bukilica.

SPD Jedinstvo – Božićni koncert 2018.

Koncertu su prisustvovali predsjednik i potpredsjednik opštine Kotor, Vladimir Jokić i Milivoje Samardžić, predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović i konzul Srbije Zoran Dojčinović, protojerej Srpske pravoslavne crkve, stavrofor Momčilo Krivokapić arhijerejski namjesnik bokokotorski.

Organizator manifestacije „Od Božića do Božića” je NVU “Karampana”, a pokrovitelj Opština Kotor.

Više fotografija na našoj facebook strani.

2 Komentari

 1. Svaka čast glazba je nešto što nas oplemenjuje i prosvljetuje ali to društvo egzistira od tisuću osamsto (devetsto) trideset devete lijepo biga mi, tradicija nema što, to ti je kao PRVA BANKA 0D 1901 tu neđe blago nama strafordu Krivi…a opet bolje nego od 1389…manja greška mislim statističko-matematička…Nešto ne viđu Mariju Maju našu ili je nijesu zvali ili se nije odazvala …mora da je u Veneciju o državnome trošku…ili u Beogradu čini mi se…ali sigurno nije u Škaljare sportsku dvoranu…SRETAN BOŽIĆ vjernicima hrišćanskijem po Julijanskom kalendaru…

 2. Opet je Mr Petar udrobio tu svega ,vidi se da mu smeta Srpsko pjevacko drustvo.
  Spominje tisucu ,slavenska rijec ali se niikad nije koristila u Boki.
  Cak ni nase komsije Konavljani i Moluncani a i Dalmantici su govorili na pijaci sjecamo se
  “gosparu ,bogare ti bogare kosta ‘IJADU “ ili “as ti gospe sjor a IJADU nema ku’ manje” ,itd ali sjor Petar zeli biti veci Dudek od Zagoraca.
  SPD u Kotoru je osnovano 1839 a spominje 1939 nezman na sta je mislio ,Kotor je tada bio u Kraljevini Jugoslaviji na celu sa Srpskom Kraljevskom Dinastijom Karadjordjevica.
  Spominje 1389 tada je bio Boj na Kosovu izmedju Srba i Turaka a sto se tice Kotora u Srednjem vijeku ,Kotor je bio skoro 200 god u Srpskoj Carevini Nemanjica kao glavna trgovacka luka carevine.
  A preciznije 1389 Kotor i Boka su bili u kraljevini Tvrtka srpskog kralja Bosne i Primorja koji je 7 prije odnosno 1382 osnovao Bokeljski grad Herceg-Novi.
  Spominje Paroha kotorskog gospodina Krivokapica i to cesto u svojim komentarima a ne spominje sinjore ,monsinjorei ostale donove regrutovane u zap.Hercegovini.
  Spominje Prvu Banku 1901 i njenu tradiciju koja se ne moze uporediti sa tradicijom Srba u Boki nego prije sa tom njegovom glazbom i tisucom u Boki.
  Srpsko pjevacko drustvo je mnogo starije i od Prve Banke i od tisuce u Boki.
  Sretan Bozic ,Hristos se rodi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.