8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Božićni koncert u katedrali Svetog Tripuna

U katedrali Svetog Tripuna sinoć je održan Božićni koncert u organizaciji  Hrvatskog građanskog društva Crne Gore i Župnog ureda Kotor.

Pred brojnom publikom nastupili su  Mandolinski orkestar HGD Crne Gore “Tripo Tomas”, Hrvatsko kulturno društvo “Tomislav” (Dječji zbor „Leptirići” i klapa „Zora“), horovi ŠOSMO “Vida Matjan” i Osnovne škole “Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote.

„U ozračju smo Božićnog vremena tu radost želimo podjeliti sa ljudima dobre volje. Ako nas u proslavi rođenja Isusa Hrista dijeli kalendar nemojmo dopustiti da nas dijeli božiji dar koji se zove život, zajedništvo i prijateljstvo. Oni koji zagovaraju takve podjele urušavaju dostojanstvo čovjeka …“ – kazao je don Anton Belan na početku koncerta.

Ovdje smo večeras da čujemo vašu pjesmu kao izraz radosti, prijateljstva i zajedništva koje svoj izvor ima u Božiću, poručio je don Belan.

Nastupilo je preko stotinu izvođača, koji su svojim nastupom izazvali oduševljenje među mnogobrojnom publikom. Na kraju koncerta učesnici su zajedno odpjevali „U to vrijeme godišta“.

Podjeljeni novogodišnji paketići članovima Mandolinski orkestar  “Tripo Tomas”

Nakon koncerta HGD CG u svojim prostorijama organizovalo je podjelu novogodišnjih paketića za članove Mandolinski orkestar  “Tripo Tomas”.

Božićni koncert u katedrali Svetog Tripuna 2017.

Više fotografija na našoj facebook strani.

Najčitanije