14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

„Od Božića do Božića“ stiže i klapa Cambi

Photo: Boka News -Od Božića do Božića -
Photo: Boka News – Od Božića do Božića

Četvrtu godinu za redom NVU „Karampana“ u saradnji sa TO Kotor, a pod pokroviteljstvom Opštine Kotor organizuje niz manifestacija pod projektom „Od Božića do Božića“, u periodu od 23. decembra 2016. – 8. januara 2017.

Početak manifestacija počeće 23. decembra sa početkom u 10 sati ispred glavnih gradskih vrata, dječijim novogodišnjim bazarom, gdje će učenici vrtića i škola Kotora i Tivta predstavljati svoje radove koje su pripremali sa svojim vaspitačima i nastavnicima. Istog dana i na istom mjestu od 18 sati, uz kuvano vino, čaj i kobasice, zabavljaće nas Boka Bend i time zvanično započeti ovogodišnju novogodišnju priču.

Kasnije,istog dana od 23 sata, u diskoteci „Maximus“ pozivamo vas na veliki koncert ŽeljkaBebeka.

24. decembra od 10 sati, naše Kotorane i goste ćemo poslužiti priganicama ispred glavnih gradskih vrata, gdje će se ujedno i održati novogodišnji bazar ručnih radova samostalnih preduzetnika.

Kotor
Kotor

Gradska muzika Kotora, obavezan je dio svake manifestacije koja se odvija u Kotoru, tako da 26. decembra Vas pozivamo u JU Kulturni Centar „Nikola Đurković“ na veliki novogodišnji koncert sa početkom u 20 sati. Kao i dva dana prije, jutarnji sati rezervisani su za novogodišnji bazar ispred glavnih vrata grada Kotora.

27. decembra održava se  koncert učenika muzičke škole „Vida Matjan“ sa početkom u 18 sati u crkvi Svetog Duha, gdje će talentovani mladi grada Kotora još jednom pokazati svoje muzičko umjeće i pokloniti ovogodišnji koncert djeci iz JU „Dječiji dom Mladost“ iz Bjele pod nazivom „Novogodišnja muzička čarolija na vratima dječijeg doma“. Takodje, ispred glavnih gradskih vrata, na kotorskoj rivi, u jutarnjim satima imaćete prilike da probate i kupite nešto na našem novogodišnjem bazaru.

Velika humanitarna tombola, sada već tradicionalno, planirana je za 29. decembra sa početkom u 18 sati na glavnom gradskom trgu „Trg od oružja“. Za naše učesnike pripremamo vrlo interesantne i vrijedne nagrade, a nakon tombole zabavljaće nas poznata klapa „Rišpet“. Jutarnji period, takođe, rezervisan je za novogodišnji bazar ispred glavnih gradskih vrata.

Kotor - Dječija Nova godina
Kotor – Dječija Nova godina

Centralni događaj i velika radost za najmlađu publiku svakako je doček dječije Nove Godine, koji će biti organizovan 30. decembra  sa početkom u 17sati na Trgu od Oružja.

Djed Mraz i njegov vilenjak pripremaju razna iznenađenja, i veliku žurku, koja se nikako ne smije propustiti. Bazar novogodišnjih dekoracija i rukotvorina, čeka vas ujutro ispred glavnih gradskih vrata, na kotorskoj rivi. Za svu onu djecu koja zbog narušenog zdravlja ne mogu doći na doček, organizovaće se dodjela paketića na dječijem odjeljenju Opšte bolnice Kotor, kao nastavak akcije “Bajka za nazdravlje” koja je otpočela prošle godine u sklopu projekta.

U Novu 2017. godinu ulazimo sa najljepšim mogućim tonovima klape „Cambi“ sa početkom u 20 sati na Pjaci od muzeja, 2. januara. Novogodišnji bazar neka bude vaša prva stanica u jutarnjim satima ispred glavnih gradskih vrata.

Dječija Nova godina Kotor
Dječija Nova godina Kotor – Foto Boka News

5. januara 2017. imaćemo priliku da čujemo nešto sasvim novo u crkvi Svetog Nikole sa početkom u 19 sati gdje će svoj Božićni koncert imati Srpsko pjevačko društvo „Jedinstvo“.

Napominjemo da će istog jutra, posjetioci moći da poklonima sa novogodišnjeg bazara obraduju svoje najmilije.

Jutra 6. januara ponovo smo domaćini sa priganicama od 10 sati ispred glavnih gradskih vrata, pa Vas pozivamo da ih guštiramo zajedno sa izlagačima novogodišnjeg bazara.

Najčitanije