7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Bošković se povlači, dolazi Pinjatić

Sa aerodroma Tivat - Foto skyscrapercity.com
Sa aerodroma Tivat – Foto skyscrapercity.com

Bord direktora „Aerodroma Crne Gore“ (ACG) prihvatio je zahtjev direktora aerodroma Tivat, mr Ranka Boškovića, da se povuče sa te funkcije. Bošković (SDP) koji je po struci inženjer tehnologije, bio je na čelu aerodroma Tivat od 2003 kada su ACG od JAT-a preuzeli vazdušne luke u Tivtu i Podgorici.

Bošković je značajno doprinio više nego utrostručenju obima prometa na tivatskom aerodromu za posljednjih 12 godina. Aerodrom Tivat lani je sa preko 910 hiljada putnika, bio osmi na listi od deset najprometnijih vazdušnih luka na području bivše Jugoslavije.

Bošković već godinu ipo dana traži da se povuče sa mjesta direktora, iz ličnih razloga, te da se sa te pozicije prebaci na neku manje zahtjevnu. On će ipak ostati u najužem rukovodstvu tivatske vazdušne luke, kao savjetnik novog direktora za pitanja razvoja aerodroma, što je veoma bitna pozicija s obzirom da aerodromu Tivat predstoji obimna modernizacija i proširenje u što će se u narednih nekoliko godina,uložiti oko 40 miliona eura.

Damir Pinjatic
Damir Pinjatic

Iz menadžmenta ACG nezvanično potvrđena informacija o Boškovićevom povlačenju sa mjesta direktora aerodroma Tivat, a koja na snagu stupa 1.maja. Njega će na čelu tivatske vazdušne luke prema pouzdanim, ali od menadžmenta ACG još nepotvrđenim informacijama, zamijeniti Damir Pinjatić. Pinjatić je iz Tivta, završio menadžment u pomorstvu u Kotoru i magistrirao ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. Radio je u italijanskoj brodarskoj kompaniji „Bogazzi“ i za švajcarsku turističku kompananiju „Feral Travel“, a posljednjih 12 godina proveo je na mjestu direktora predstavništva Hrvatske gospodarske komore iz Zagreba u Crnoj Gori.

Izvor:S. L.

Najčitanije