8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Boško Piper četvrti put najbrže stigao do krsta

Četvrtu godinu za redom vaterpolista „Cattara“ iz Kotora Boško Piper pobijedio je u bogojavljenskom plivanju za časni krst koje je juče priređeno u moru kod  Miholjske Prevlake u Tivtu.

U plivanju je učestvovalo četrdesetak vjernika, među kojima su bile i tri pripadnice ljepšeg pola. Oni su u more ušli sa plaže na jugozapadnoj strani ostrva i zaplivali prema krstu kojeg je sa barke na oko 50 metara od obale, u more spustio otac Benedikt, iguman manastira Svetog Arhangela. Takmičenje je sa obale pratio veliki broj gledalaca.

Manastir Miholjska Prevlaka za sve učesnike plivanja za bogojevljanskim krstom, priredio je trpezu ljubavi u svom duhovnom centru, a iguman Benedikt, blagoslovio je vjernike i pobjedniku Bošku Piperu uručio prigodan poklon.

Bigova – najbrži do krsta Aleksa Lazarević

Plivanje za časni krst ba Bogojavljenje danas je po prvi put organizovala i Srpska pravoslavna crkvena opština Grbalj – crkveni odbor u Bigovi. Paroh Jovan Rajak blagoslovio je i spustio krst u more, a do njega je  među dvadesetak plivača, prvi stigao 17-to godišnji mještanin Bigove Aleksa Lazarević.

Izvor:S. L.

Najčitanije