20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Bolnica Meljine duguje 170.000 € za porez na nekretnine, račun blokiran

Bolnica Meljine
Bolnica Meljine

Opština Herceg Novi blokirala je račun bolnice u Meljinama, koja posluje u okviru Atlas grupe, zbog duga za porez na nepokretnosti od 2013. do prošle godine u iznosu od 170 hiljada eura.

Kako Pobjeda nezvanično saznaje, iz lokalne uprave su u proteklom periodu u nekoliko navrata pokušavali da se sa rukovodstvom bolnice dogovore oko dinamike plaćanja duga, ali bez rezultata.

Račun bolnice je već bio blokiran, zbog potraživanja jedne gfirme od 60 hiljada eura, što je prema nezvaničnim informacijama, pokriveno ranijom uplatom Fonda zdravstva.

Taj fond je za aprilske plate, preko Atlas grupe uplatio ovih dana 85 hiljada eura.

S obzirom na to da je račun blokiran na 170 hiljada eura, radnici očekuju da će naredni iznos za plate biti “skinut” s računa.

Oko 180 zaposlenih te zdravstvene ustanove nijesu primili tri plate, a nedavno su zbog nagomilanih problema zatražili pomoć predsjednice Opštine, Nataše Aćimović.

Zaključak sastanka, održanog krajem juna, predstavnika zaposlenih i Sindikata i lokalne uprave je bio da će Opština Herceg Novi da preduzme urgentne mjere ka Vladi i da će da zakaže vandrednu sjednicu na tu temu.

Bolnica u Meljinama posluje u okviru Atlas grupe, a Vlada je ranije zadužila Ministarstva finansija i zdravlja da naprave analizu da li treba da se raskine privatizacioni ugovor. Ta informacija još nije bila na sjednici Vlade.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije