18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški forum: vrijeme je da se Bokelji ujedine

bf slikaPrenosimo zvanično saopštenje Bokeškog Foruma

Suština postojanja „Bokeškog Foruma“ jeste prevazilaženje podjela, nacionalnih, vjerskih… Naš apel „Boka Bokeljima“ upućen je svim dobronamjernim stanovnicima Boke, pri čemu posebno ističemo da biti Bokelj ne znači roditi se u Boki, već ovakvu kakva je, sa svim njenim sličnostima i različitostima voljeti i poštovati. A ne je doživljavati kao mjesto za ostvarivanje sitnosopstveničkih interesa, ne vodeći računa ni o interesima Boke, ni o interesima Bokelja, rasprodajući njenu zemlju kao jeftinu prćiju. Lako je prodati ono što nisi sam stekao. A naši preci ovu su zemlju sticali i oplemenili krvavim radom.

„Zavadi pa vladaj“ narodna je krilatica koja se na žalost na primjeru Bokelja ovih nesretnih godina ostvarila. Dok su Bokelje, kako vlastodršci tako i opozicija (čast izuzecima), dijelili na Srbe, Hrvate i Crnogorce, vješto manipulišući, ostvarivali su sopstvene interese. Za razliku od njih mi u “Bokeškom Forumu” čovjeka ne pitamo “Ko si?” nego “Kakav si?”.

Došlo je vrijeme da se Bokelji ujedine, da svi skupa ponosno stanemo u borbu za naše interse. Za očuvanje naših bokeških vrijednosti, bez obzira da li se i kako krstili. Imajući tom prilikom na umu da biti Bokelj, predstavlja prije svega način života, stoji u zvaničnom saopštenju Glavnog odbora Bokeškog Foruma.

Bokeški Forum
Bokeški Forum
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije