Bokeški Forum: Vlast se boji pitanja Krašićana

Krašići – obala

Javna rasprava na temu “Elaborat za izgradnju dijela obalnog šetališta u Krašićima” sa petoro prisutnih, od čega je čak jedan (!?!) mještanin Krašića, neozbiljna je i nevješta manipulacija lokalne vlasti, da se brojne mahinacije vezane za ovaj dio Tivta zamaskiraju, kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma.

“Da je drugačije, sigurno bi bar u naselju, na mjestima predviđenim za to, nadležni iz MZ Krašići postavili bilo kakvo obavještenje o njenom održavanju, a ne građane ostavljali neobavještenim. Naravno da je trebao biti pronađen i adekvatniji termin za ovu raspravu.  Takođe, o Krašićima se priča u Krašićima, a ne u nekoj multimedijalnoj sali, do koje nam je zahvaljujući ovoj lokalnoj vlasti, po urnisanim putevima i po saobraćajnim gužvama potrebno minimum dva sata vožnje.

Znamo mi dobro zašto se ova rasprava zakazala onda kad joj vrijeme nije. Plaši se lokalna uprava istine, plaši se i brojnih pitanja koja trebaju da se postave. A imaju i razloga za strah, jer su Krašiće potpuno devastirali i po ovaj, nekada biser tivatskog zaliva, ostavili posljedice kakve imaju elementarne nepogode.

Naravno da im nije svejedno da se javno postave pitanja o nelegalno sagrađenim vilama njihovih podgoričkih tajkuna i bivših ministara, te rušenja pristupnih rampi licima sa posebnim potrebama. I da mještanima Krašića odgovore: šta će biti sa divljim pontama koje niču kao pečurke poslije kiše? I kako će domicilnom stanovništvu riješiti problem njihovih generacijama mukom sticanih i građenih privezišta?

Mladen Raste

JP “Morsko dobro” planira i da poveća gabarite mjesnog pristaništa, koje u sadašnjim dimenzijama postoji već decenijama i koje je za lokalne potrebe sasvim dovoljno. Naravno, moraju se zadovoljiti apetiti političke kvazielite i obezbjediti vez za njihove jahte i skutere.

Poštovana lokalna upravo… U ime “Bokeškog Foruma” i mještana Krašića, pozivam vas da zakažete novu javnu raspravu na adekvatnom mjestu, u adekvatnom terminu. Pa da se ispričamo. Onako… Ljudski!!! Imaće te šta da čujete”, kaže se u saopšenju koje potpisuje predsjednik Nadzornog Odbora Bokeškog Foruma Mladen Raste.

3 Komentari

 1. Svaka čast! Podrška BF-u. Krašiće (kao i Krtoli) su nepovratno ruiniralni izgradnjom vila “na pjenu od mora”. Ova sadašnja garnitura vlasti barem daje zavoje za smrtne rane i prijedlog za lungo mare, ako se ostvari, će barem malo ublaziti zločin nad urbanizmom i prirodom!
  Nije za ocekivati da se puno domaćih pojavi na ovakvim sastancima, i da jesu objavljeni vidno i na vrijeme, jer oni su saučesnici u zločinu!
  Pitanje: Ko je prodavao placeve “na pjenu” za gradnju?
  Pomoć na pitanje: Nisu “vikendaši”.
  Da mještani nisu mislili da ce im se na tim istim placevima koje su nasljedili od očeva i djedova kao kupci pojaviti dobroćudni vanzemaljci koji ce praviti plaže za dobro svih?
  Nekako mi to izgleda kao da diler oružija ide na demonstracije protiv rata!

  • Podrska BF-u ,Gosparu slazem se donekle sa konstantacijom da su mjestani prodajom zemlje krivci ali ne u potpunosti.
   Gradske vlasti pod centralnom upravom iz PG i Morsko Dobro “Zlo” su dozvolili devastaciju obale mjestani ne odlucuju sta ce se i kako graditi na prodatim placevima.
   Nekad su se opstine pitale za obalni pojas i znalo se 6-7 metara od najveceg plimnog talasa je bila zona mora pod upravom Opstine.
   Osnivanjem Morskog Dobra pocela je devastacija obale u CG.
   Mjestani i njihovi preci su i u YU i pod A-U i Venecijom imali uredne posjedovne-vlasnicke listove.
   Morsko Dobro upravo trenira strogocu na tim vlasnicima objekata i ponti uz more a novo nastali tajkuni i kontravezni biznismeni i politicari ne podlijezu zakonu od Morskom Dobru odnosno Zlu.
   A kad uporedjujete dilere oruzja ,postoje regularne prodavnice oruzja i kupci sa urednim oruzanim listovima a takodje postoje dileri oruzja i kriminalci ,koji su van zakona.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.