12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum: Vlast se boji pitanja Krašićana

Krašići – obala

Javna rasprava na temu “Elaborat za izgradnju dijela obalnog šetališta u Krašićima” sa petoro prisutnih, od čega je čak jedan (!?!) mještanin Krašića, neozbiljna je i nevješta manipulacija lokalne vlasti, da se brojne mahinacije vezane za ovaj dio Tivta zamaskiraju, kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma.

“Da je drugačije, sigurno bi bar u naselju, na mjestima predviđenim za to, nadležni iz MZ Krašići postavili bilo kakvo obavještenje o njenom održavanju, a ne građane ostavljali neobavještenim. Naravno da je trebao biti pronađen i adekvatniji termin za ovu raspravu.  Takođe, o Krašićima se priča u Krašićima, a ne u nekoj multimedijalnoj sali, do koje nam je zahvaljujući ovoj lokalnoj vlasti, po urnisanim putevima i po saobraćajnim gužvama potrebno minimum dva sata vožnje.

Znamo mi dobro zašto se ova rasprava zakazala onda kad joj vrijeme nije. Plaši se lokalna uprava istine, plaši se i brojnih pitanja koja trebaju da se postave. A imaju i razloga za strah, jer su Krašiće potpuno devastirali i po ovaj, nekada biser tivatskog zaliva, ostavili posljedice kakve imaju elementarne nepogode.

Naravno da im nije svejedno da se javno postave pitanja o nelegalno sagrađenim vilama njihovih podgoričkih tajkuna i bivših ministara, te rušenja pristupnih rampi licima sa posebnim potrebama. I da mještanima Krašića odgovore: šta će biti sa divljim pontama koje niču kao pečurke poslije kiše? I kako će domicilnom stanovništvu riješiti problem njihovih generacijama mukom sticanih i građenih privezišta?

Mladen Raste

JP “Morsko dobro” planira i da poveća gabarite mjesnog pristaništa, koje u sadašnjim dimenzijama postoji već decenijama i koje je za lokalne potrebe sasvim dovoljno. Naravno, moraju se zadovoljiti apetiti političke kvazielite i obezbjediti vez za njihove jahte i skutere.

Poštovana lokalna upravo… U ime “Bokeškog Foruma” i mještana Krašića, pozivam vas da zakažete novu javnu raspravu na adekvatnom mjestu, u adekvatnom terminu. Pa da se ispričamo. Onako… Ljudski!!! Imaće te šta da čujete”, kaže se u saopšenju koje potpisuje predsjednik Nadzornog Odbora Bokeškog Foruma Mladen Raste.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije