Bokeški Forum uputio otvoreno pismo direktoru “Morskog dobra”

Da li bi Jelušić platio da koristi sobu u sopstvenom stanu

Kalimanj – Tivat

Bokeški Forum uputio je juče otvoreno pismo direktoru Morskog dobra Predragu Jelišiću (DPS) u vezi namjere te firme da u koncesiju najpovoljinem ponuđaču, na korišćenje ustupi gradsku lulicu Klaimanj u Tivtu u kojoj je oko 340 tzv. komunalnih vezova za mala plovila mjesnog stanovništva.

„Zamislite g. Predraže Jelušiću, važni direktore lažnog Morskog dobra, svoju kuću u kojoj morate da plaćate korištenje sopstvene sobe… Pa da u toj sobi morate nekog, ko usput nema ni zrna savjesti ili morala, trpite. Svaki njegov hir, javašluk, nemar, nebrigu. Pa da tog istog čovjeka, koji je usput poludaltonista (razaznaje samo boju novčanica) pitate u koju ćete boju sobu okrečiti. A on Vam, kaže da ne možete, jer su stigli bolji zakupodavaci da unajme sobu čiji ste Vi formalni vlasnik. Onu istu koju ste nasljedili od đedovog đeda i koju sad ne vodeći računa ni o kakvim ljudskim nazorima gubite. Silom na sramotu“- stoji u obraćanju Bokeškog Foruma direktoru Morskog dobra.

Opština Tivat nije uspjela da kod Vlade koja je Kalimanj proglasila lukom od lokalnog značaja, izdejstvuje da se gradska lulčica koju su sredstvima samodoprinosa osamdesetih godina 20.vijeka sagradili sami Tivćani, ostavi tom gradu i da se ne izdaje koncesionaru. Morsko dobro po nalogu Vlade, sprema se da raspiše tender za izdavanje Kalimanja, a gradska uprava Tivta najavila je da će nastojati da obezbjedi da novi koncesionar bude tivatsko Komunalno preduzeće koje je i do sada upravljalo tom marinom. Zbog toga su opštinari u nacrtu budžeta grada za 2018. predvidjeli iznos od 50 hiljada eura kojim će konkurisati za dobijanje koncesije za vlastitu gradsku lučicu od Morskog dobra, a dodatnih 200 hiljada eura opredijeljeno je za obimne radove bagerisanja i produbljenja akavtoriuma lučice i njenog prilaznog kanala između rtova Pakovo i Belane. U Opštini računaju da će im to ulaganje uz 50 hiljada eura koliko su spremni da plate koncesionu nadoknadu, biti dovoljno da zadrže upravllanje grada Tivta nad njegovom sopstvenom gradskom lučicom.

Kalimanj

Tim povodom iz Bokeškog Foruma juče su direktora Morskog dobra Predraga Jelušića u otvorenom pismu pitali da li bi on bio spreman da plaća državi da koristi sobu sopstvene kuće.

„Osjećali bi ste se g. Jelušiću, isto onako kako se sad osjećaju prevareni, poniženi, izmanipulisani Tivćani i Bokelji kojima ova partijska podgorička oligarija, uz pomoć Vas, političkih poslušnika i karijerista pomaže uzima i “crno ispod nokta”. Lučica Kalimanj biće samo kap koja će preliti čašu prepunu žuči. A poslije toga neko će morati da odgovara za posljedice. Na ovaj ili onaj način“- poručili su iz Bokeškog Foruma.

 

1 komentar

  1. Da Tivćani imaju (BOLJE)prevedi sa Albanskoga ne bi trpljeli ni Morsko zlo na čelu sa SDP I DPS (đe im sinovi tamo RABOTAJU) nego bi išćerali i onoga tejlora Stankeca sa sela Uba pobratima Kankanraša (u vezi parkinga) a Morskom zlu pokazali ono (što su juče slikali ispod pokojne palme) na čelu sa Mihovićima,Jelušićima,Barovićima i inima skupa sa ostalom OZNOM i Tarzanima. Ko je napravio lučicu upravlja snjom a ne Podgoričko,Nikšićki,Budvanskio Grbaljski KORPUS. Važno je bilo a nažalost i još važi to sramno pravilo ne ZAMJERIT SE BOSSU i prvijema njegovijema, i slijedi tu politiku pa smo VIĐELI ĐE JE STIGAO TIVATSKI SDP sa rukovodstvom pao je na dva ili tri slova …a nije još što ĆE, živi bili pa viđeli ali nama to nije mnogo žao imaamo mi onoga što je falio projektovat dvije tri PETLJE na račun poreskih obveznika..njegovi nose KUFERE I PO LJETU I PO ZIMI…Uzmite Kalimanj kad ste ponijeli Arsenal , Župu Opatovo, Petroviće, uništili Mimozu, Primorje, malo ranije i Račicu.Čudi me da brat nije već otuđio Rivu sa malom Lučicom pitam se kako je to tako lišo pasalo..a da oni prave pandam Portu sa vezovima ispred Yahting Kluba pa od ponte (Arsenala) do ponte u Seljanovu…džaba se bunio onaj Kortel (ili ti Kortez) zato su ga i išćerali moj dobri…nije poslije toka mnogo durao kao ni SDP Tivatski…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.