Bokeški Forum: Upućen zahtjev za obilježavanje teritorije Boke Kotorske

Boka Kotorska – mapa

Bokeški Forum je danas uputio zahtjev Ministarstvu turizma i održivog razvoja Crne Gore za obilježavanje teritorijalne cjeline Boke Kotorske.

U zahtjevu se navodi:

“Kako je uobičajeno da se ulazak u manje ili veće teritorijalne cijeline najavi odgovarajućom tablom, a obzirom da takvih tabli nema pri ulasku u Boku Kotorsku, predlažemo da se iste postave, te da pored naziva stoje i riječi dobrodošlice, na našem, engleskom, ruskom, njemačkom, francuskom jeziku. Kako ulazak tako bi i izlazak iz Boke Kotorske, trebalo označiti prikladnim tablama.”

“Na drumskim prilazima Bokokotorskom zalivu nema tabli koje bi najavljivale ulazak u ovu teritorijalnu cjelinu, što smatramo svojevrsnom nepravdom koju treba ispraviti, i omogućiti mnogobrojnim posjetiocima i prolaznicima informaciju da se nalaze u  kako svi vole da kažu, jednom od najljepših zaliva svijeta” – kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma.

7 Komentari

 1. Apsolutno se slažem i podržavam. Boka je najlepši fjord (zaliv) u Mediteranu (a i šire) tako da je veliki propust da nema nikakve informacije kad se u nju ulazi ili iz nje izlazi.
  Slavoljub Ilić – Beograd

 2. U potpunosti se slažem i podržavam zahtev Bokeškog Foruma. Boka je najlepši fjord (zaliv) u Mediteranu (a i šire) i veliki je propust da nema nikakve informacije kad se u nju ulazi ili iz nje izlazi.
  Slavoljub – Beograd

 3. Mislim da se ne može tako važno i dalekosežno pitanje prepustiti Ministarstsvu održivog razvoja i turizma , jer se radi o geografsko-istorijskom biću Boke Kotorske, a vidimo na gornjoj Mapi sijaset grešaka i čak natpis Boka kotorska ,malim slovima kotorska, što dovoljno ukazuje na “stručnost” pomenutog ministarstva.
  Treba organizovati Okrugli sto stručnih i javnih ličnosti, koji će meritorno usaglasiti obim i karakter naše Boke Kotorske.

 4. Boka je Boka i treba joj vratiti sva obiljezja….pozdravljam zahtjev Bokeskog foruma i ne smije od tog da odustane…..ako nista drugo ono radi Bokelja….pozdrav Vasilije iz Banjaluke..

 5. Nazalost politicke volje nije bilo ni prije 20 pa ni 30 godina.To je nazalost jedan jak razlog da,kad smo osjetili da se sve oko nas raspada kao kula od karata,spakujemo kufere i otidjemo.
  Pozdrav Djuro-Stoholm.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.