Bokeški Forum: Tivatska vlast u službi tajkuna

Bokeški Forum – foto Boka News

Kakistokratija je vladavina najgorih; oblik vlasti u kojoj najgore osobe zauzimaju pozicije moći. Predstavnici tivatske lokalne vlasti ne pripadaju čak ni tom sloju. Oni su naime poslušnici najgorih i slijepo izvršavaju njihova naređenja, kaže se u saopštenju Bokeškog foruma.

Dakle, na hijerarhijskoj ljestvici su ispod najgorih – političke i moralne kvazielite, čiji je jedini cilj da pokupi što veći dio plijena, a svojim poslušnicima ostavi da se zaslade mrvicama sa stola.
Novi dokaz ovih tvrdnji je Odluka o poravnanju kojom se Porto Montenegru navodno oprašta preko 5,5 miliona eura duga. Navodno, jer je republička vlast sklapajući Ugovor sa tadašnjim vlasnikom Porto Montenegra Piterom Mankom, sastavila dokument koji mu daje tolika prava da ga ni sam Mank ne bi bolje, u svoju korist, sastavio.
I takvu Odluku predstavnici vladajuće tivatske koalicije aminovaće bez pogovora na narednoj sjednici Skupštine. Tako im je naređeno, a klimanje glavom odavno im je zaštitni znak.
Bokeški Forum neće podržati ovu odluku, već insistira na tome da se krivci za ogromnu materijalnu štetu nanijetu Tivćanima kazne.

Ti krivci sjede u Podgorici, a ovdašnji predstavnici lokalne vlasti njihovi su saučesnici.

Pljačka Boke i Tivta dobija svoj nastavak. Jedino pitanje koje se postavlja je: šta nas čeka u sledećoj epizodi i čiju raskalašnost moramo da platimo? – stoji u saopštenju Bokeškog Foruma.

3 Komentari

  1. Molim vas kada u koje doba Tivatske i ostalo maloseocke iliti varoške vlasti nijesu bile za nekoga,samo krajem 40 pa do 1987 te vlasti su bile produžena ruka OZNE tj KNOJA i njezinik kćerki UDBA,BIA, DEA,tea (ponijeli zemlju vlasnicima,prijetili silom,a naposlijetku u Kotoru komisijski uništili dokaze spalili a na šelu te komisije je bio jedan naš ADMIRAL bokeške mornarice da bi u Ulcinju zapalili uždili cijelu ARHIVU)) A TU JE BIO I ĐEDE ovoga momka (na primjer) a onda za veliku Serbiju (solidarni sa Momom,Milom i Slobom)do momenta kad je Milaš prelomio pa teke od 2006 se osjećaju ove ratno profiterske odnosno GRAĐEVINSKO MAFIJAŠLE TAJKUNE TO JEST KAPITAL SUMLJIVIH KORENA je arivao na OBALU BOKEŠKU NAŠU i to masovno. Tako da priča o povezivanju Tivatskijeh vlasti sa UVIJEK JAČIMA ,BOGATIJEMA (primjer Krašića i ponte Seljanova) nema neku veliku tajnovitu reko bih težinu to jest ta priča je deplasirana a to zna i ovaj momak (boss ove partije).Zašto bi se neko prepirao sa jačima kad je svaka jača obitelj ili familija podijelila kuće na više partija i od svake ima poneku korist. Evo primjer jedan član poslan od jedne partije u Čajnu a sestra na neki radio druge partije. To su napravili i ovi naši domještani sa sjevera pa je svaki brat u drugu partiju a ja ne zborim da je to loše dabome jest za karakter ali za ekonomoje i benefite nije baš. Od ove garniture Tivatske vlasti neko će dobiti stan neko pozamašan kredit bez vraćanja(kao i do sada),neko zaposlit neznavenog člana obitelji ili familije na dobro plaćeno rukovodeće mjesto JA TEBI a TI MENI ili (MENE što zbore neki). Ovo sa Perom Mankijem je SRAMOTA BEZ PRESEDANA i živim u ubjeđenju da će se đeca i unučad ovjeh koji su to poravnali kad tad sramiti,živjet kao obični ljudi bez nekijeh povlastica ako ne budu morali ovo vraćat što je pokradeno iz naše države i opštine a uboga se nadamo da OĆE.

  2. Blago tebi kad ti i mrtvi đedovi smetaju… Lijep si ti Bokelj, a žao mi te ka rod rođeni jer Daro Petković više mrtav Tivtu valja nego ti živi…

  3. @ (moja) moj Sajonara mene ili meni je žao ali LUŠTRACIJA je neminovnost kad tad, vidim da te je pogodio ovaj bezvezni tekst ali nije to što si napisalo, šef arhive u Kotor školovani gospodin bio je predsjednik komisije za uništavanje dokaza oko poljo dobra Boka a bio je isto i Admiral (i govorio je malo više stranijeh jezika neko svi Tivćani zajedno u ta doba (ali naređenje izvršenje). Znamo koliko jezika govoriše učenici one slavne službe na školovanju u Beogradu,Rijeci i pokoji u Bosni 50-60 setjeh . Mada svjedoci smo kako stranski zbore današnja vlast na republiškom nivou liše Ranka Cuce. Mada TEMA je ponašanje vlasti u malim mistima sjećate se Roka Prča (neprevaziđena serija MALO MISTO) e to vi se događalo i na ovim prostorima, mada danas je to malo podignuto na profesionalnu FINACIJSKI nivo. Čudi me da ti ne smeta otvorena otimačina a smeta ti nešto što je bilo davno i neponovilo se. Vidiš palme Kanarske koje su u Tivat dognali 50 etih osušiše se nažalost i tu ima neke poruke. Pretpostavljam da si završio škole ali ne vidimo iz priloženog mada postoji procenat greške u prenosu informacija preko državnijeh sredstava informisanja (TELEKOM). Poruka je sve je isto samo njega nije ali ovi danas ne rade ispod 15% moj dobri. Da li je ondašnji ugovor sa klubom Mediterane bio pravičan i pošten sva zemlja je bila privatna ili oteta (od komuništa privatizacijom) i (eto ti kako došlo tako pošlo ,a i ovaj sa onijem odbjeglijem Mankijem je samo pojedinijema pojedincima i familijama donio veliku finacijsku dobit to jest PROFIT a nesretnijem Tivćanima samo žal za ARSENALOM. P.S. Niko normalan nije bio protiv otvaranja kluba Mediteran (u ta doba) na otok Stradioti ali samo ako se pravično plati oteta ili okupirana zemlja (pitaj Franoviće). Oteto PROKLETO…Isto važi i za današnje tajkune bliske Opštinsko Tivatskim bossovima. (Monteprazno) P.D. Boka i Vazdušnu luku pokradoše isti i opet isto i to pasa u Titovgrad..

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.